28 juni, 2012

Kändissegling på Strömmen inför ÅF Offshore Race

Torsdagen den 28 juni seglas Mekonomen/Centigo Celebrity Race på Stockholms Ström. Det blir matchracing mellan några kända svenska fotbolls- respektive hockeyspelare. Rorsmän kommer att vara Björn Hansen från KSSS och Torvar Mirsky från Australien.

De två rorsmännen är rankade två respektive trea på Internationella Seglarförbundets världsranking i matchracing. Kapten ombord på fotbollsbåten blir Daniel Majstorovic och på ishockeybåten blir det Tomas Sandström.

Mekonomen/Centigo Celebrity Race kommer att seglas precis söder om Skeppsholmen med utmärkta publikplatser på Skeppsholmens södra sida och Kastellholmens västra sida där man också får hjälp att följa tävlingarna av ÅF Offshore officiella speaker Johan Davidsson och expertkommentator Lasse Tapper.

Tävlingen mellan fotboll- och hockeyspelarna startar kl 15 och kommer att seglas i bäst av tre matcher på en så kallad kryss/läns bana som seglas 2-3 varv. En domarbåt följer de tävlande och dömer direkt på vattnet, vilket innebär att först i mål vinner.

Bilderna:
Starten 2011 då 25 båtar startade i Stockholm. Fotograf: Oskar Kihlborg.