27 juni, 2012

Fiskars vässar formen med nya Drive Open 56

Två år efter lanseringen av en helt ny båtfamilj med namnet Drive visar finska Fiskars två nya modeller i denna serie. Drive Open 56 är en rymlig och lättkörd båt med gott om utrymmen och en väl skyddad förarplats. Den 5,6 meter långa pulpetbåten Drive Open 56 är avsedd för motorer på 60-100 hk.

– Vårt mål har varit att formge klassens rymligaste och mest funktionella aluminiumbåt. Nya Drive är en mångsidig och i särklass funktionell båt, säger Juha Lehtola chef för båtverksamheten på Fiskars.

Fiskars Drive båtar representerar modern, elegant skandinavisk formgivning. Tack vare det styva och lätta aluminiumskrovet kan man utan bekymmer ta i land var som helst och som årsservice räcker tvätt. Fiskars 50-åriga erfarenhet av aluminiumbåttillverkning garanterar god körbarhet och kvalitet.

– Drive Open 56 fungerar inom ett ekonomiskt och brett motoreffektområde. Tack vare den breda motorskalan hittar varje användare en kombination av båt och motor som passar de egna behoven, säger Anders Kurtén produktutvecklingschef på Fiskars Boats.

För normalt bruk räcker en 60 hk motor, medan man med en 100 hk motor får prestanda för större last och mer krävande väderförhållanden. Drive-båtarna utrustas alltid med Mercury-motorer.

Vid formgivningen av Drive Open 56 har företaget satsat på överskådlighet i interiören, rymlighet och mångsidig användbarhet. Den nya modellen erbjuder den bästa interiören i sin storleksklass. De stående pulpeterna erbjuder ett perfekt skydd mot vind och stänk och bakom dem finns ett rymligt utrymme för vistelse.

Fören är osymmetrisk: på babords sida finns en rymlig förvaringsbänk, på styrbord antingen öppet däcksutrymme eller en löstagbar Igloo kylväska.

Det praktiska körkapellet fås som tilläggsutrustning. Kapellgaraget är förhållandevis stort för båtar i den här storleksklassen, så upp- och nedfällande av kapellet är i särklass enkelt. Sikten är god också med kapellet uppfällt.

Drive Open 56 har en omfattande grundutrustning. I båtens pris ingår bl.a. ennyckelssystem samt fast dörr mellan pulpeterna.

Drive-båtarna baserar sig på Fiskars AHT-teknologi. I sin egenskap av Europas största aluminiumbåtstillverkare har Fiskars över 30 års och 100 000 båtars erfarenhet av aluminiumbåtstillverkning. I Fiskars Drive-kollektionen ingår åtta båtar; den minsta är den stiliga öppna Drive Open 42, de största är utflyktsbåtarna Drive Hardtop 66 och Drive Daycruiser 66 med hardtop.

Tekniska specifikationer
Längd 5,6 m
Bredd 2,23 m
Vikt ca 670 kg
Personantal 7
Motorrekommendation 60-100 hk

Info: www.driveboats.com