27 juni, 2012

Seapilot bästsäljare som app

Den populära navigerings-appen Seapilot har seglat upp till första plats i svenska App Stores lista över “Bästsäljare”. Det gäller såväl Seapilot for iPad, som Seapilot for iPhone. För att behålla en placering högt i App Stores bästsäljarlista fortsätter därför arbetet kontinuerligt med förbättringar och nya funktioner.

Exempel på nyheter är:

•Nya sjökort som in-app-purchase. (Danmark och Finland finns redan) Norge släpps inom kort och målet är att därefter kunna täcka in hela Östersjöns kuster under innevarande år.

•Väderprognoser. Redan idag redovisas realtidsobservationer från det sextiotal fasta väderstationerna med AIS-uppkoppling Sjöfartsverkets kustradionät. Småningom kommer möjlighet ges att prenumerera på flerdygnsprognoser för en mängd väderstationer – presenterade direkt i Seapilot-appens sjökort.

•Facebook-koppling. Se direkt i sjökortet var dina Seapilot-vänner (Facebook-vänner med Seapilot aktivt i sin iPad/iPhone) befinner sig.

•Förbättrad hantering av ruttplanering, waypoints och förbättrade sökmöjligheter mot ortsnamn och AIS-mål.

•Sjökortsrättelser. Den som betalar årsavgift för sjökortsprenumeration får automatiskt tillgång till online-rättelser från de myndigheter som står bakom respektive lands sjökort, ett par gånger om året. Lagom till midsommar släpptes ett nytt paket rättelser från svenska Sjöfartsverket.

Seapilot är en unik produkt med professionella S57-sjökort presenterade enligt yrkessjöfartens vedertagna S52-standard, AIS-data från Sjöfartsverket och en kundtjänst/support tillgänglig dygnet runt, året om. Seapilot är utvecklad i samarbete mellan Stockholmradio och TrueHeading.

Appen finns idag för iPad och iPhone (iOS 5). I planerna finns anpassning till andra operativsystem för surfplattor och smartphones – Windows Phone 8 och Android.

Info: www.seapilot.se