20 juni, 2012

Största båtracingteamet i Sverige satsar i sommar

Karnag samlade hela sitt båtracingteam en solig måndag i juni. Teamet består av inte mindre än 9 tävlingsekipage och 13 aktiva representerade både inom offshoreracing och rundbaneracing. i åldrarna 10-72 år, varav fem är tjejer! Tre generationer båtförare finns i teamet.

Säsongen började för några helger sedan. På rundbanesidan tävlade syskonen 10-åriga Adam Wrenkler och 11-åriga Matilda Wrenkler i Grisslinge. Premiär var det även på offshoresidan i Öregrund där Fredrik Groth Fyrö tillsammans med navigatören Hanna Thorén vann i sin klass V50.

Rundbane-esset Angelica ”Bimba” Sjöholm hade sin rundbanepremiär i franska Rouen där hon körde ett 24-timmarslopp med ett tjejteam som slutade på en mycket hedrande fjärdeplats.

För de övriga i teamet väntar en spännande säsong med flera mästerskap i kalendern. Magnus Petterson med navigatören Caroline Wigerman tävlar i EM i Öregrund i sin klass och paret Thomas och Annika Wrenkler åker till Tvedestrand i Norge för att försöka vinna ännu ett VM-guld.

I en nybyggd 28-fotskatamaran med dubbla Mercury 200 hästarsmotorer ska Thomas tillsammans med Claes Ehlén även köra i Nynäshamn där EM går i den klassen. Fredrik Zander kommer att ratta denna båt vid övriga tävlingar. 72-åriga Leif Wrenkler med jämngamla Leif Johansson ska köra med sin klassiska Fjordling i Roslagsloppet som firar 50 år i år.

Teamet satsar på att ha kul på och vid sidan av banan och att hjälpa och lära av varandra. De som har tävlat länge kan hjälpa de som är yngre i sporten som ett ”mentorskap”.

Med detta hoppas man i team Karnag att bidra till att fler inspireras och börjar med båtracing oavsett ålder och ambitionsnivå.