4 januari, 2011

Hög tid att nominera kandidater till Tummen Upp 2011

Det börjar bli dags att utse Tummen Upp 2011. Utdelningen sker som vanligt under högtidliga former på båtmässan Allt för sjön i Stockholm i mars. Göran Luthander (bilden) från Årjäng är en riktigt värdig vinnare av Tummen Upp 2010. Han fick sitt stipendium på 15 000 kr på Allt för sjön 5 mars 2010.

Den här gången är Tummen Upp mer prestigefylld än någonsin. Förutom i Sverige utses Tummen Upp stipendiater även i Norge och Finland. Båttidningarna Båtmagasinet (Norge) och Vene (Finland) står för de arrangemangen tillsammans med International Färg AB.

I Sverige är det Båtlivs läsare som väljer och nominerar kandidaterna till Tummen Upp, båtlivets mest ansedda pris till den bästa kompisen i båtklubben.

Skicka oss ett E-mail eller ett brev med en text som beskriver din/er kandidat och helst även bilder på personen.

Den vi söker och belönar är en person – man eller kvinna – som har uträttat något särskilt bra för sin båtklubb och sina båtkompisar. Kort sagt, en riktigt go´ kompis i båtklubben.

Stipendiaten belönas med en summa på 15 000 kr.

Tummen Upp är Båtlivs riksomfattande kampanj för att uppmuntra och inspirera båtfolket i Sverige. Detta sker i samarbete med International Färg AB.

Vi behöver anmälningarna senast 14 januari 2011. Skicka dem till:
TummenUpp@batliv.se

eller till: Tummen Upp, Båtliv, Ö. Vittusgatan 36, 371 33 Karlskrona.
Båtlivs redaktion

Tummen Upp är ett samarbete mellan tidningen Båtliv och International Färg AB

Bilden:
Göran Luthander, vinnare av Tummen Upp 2010.

Kommentarer

Gunnar Bergagård 13:39:25 2011-01-13

Hans engagemang för säkerhet och trygghet.
Han är aktiv inom båtklubben, jobbar för att hamnen skall fungera bra.
Sedan en viktig del – han är delarrangör när man har säkerhetskurser för både "vanligt båtfolk", elever som läser förarbevis och skeppare.
Han åtar sig att utföra mörkernavigering för elever både vuxna och barn som läser förarbevis etc. allt för att de skall känna sig trygga och verka för säkerheten när de är ute med sina båtar.

Ulf Ekwall 00:42:23 2011-01-14

Har alltid koll och sticker ut o hjälper folk bl a i de svåra vattnen runt Utklippan/Utlängan i Blekinge skärgård. Arbetar hårt för att Utlängans fyr ska fortsätta vara i drift och i gott skick.
Arbetar på idéell basis på "Gerda"med utbildning av ungdomar.
Har jobbat med Sjövärnet och är en mycket omtyckt lärare på området. Kolla upp honom!

Tony Persson 17:07:06 2011-11-26

Bengt Göran Fransson i Marinens Båtklubb Karlskrona nominerar jag med att han är en drivande själ för vår förening vad gäller säkerhet på land och till sjöss. han är ett föredömme för klubben och framförallt för de yngre vad gäller säkerhet.Att han dessutom är jobbar många timmar i veckan för medlemmarnas sak och inte sin egen gör att han är en hedersman. Tänk er efter en vårrustning, alla är i konen för att kolla ny utrustning på båten, tanken är att städa upp efter sig senare i sommar. Då är det BG som tar hand om allt miljö avfall och ser till att det hamnar på rätt ställe , sen får den ansvarige ett jag budskap om bättring. Bra BG.

Lars-Åke Redéen 20:39:51 2011-11-26

Tack för kommentaren, men alla nomineringar ska skickas till:

TummenUpp@batliv.se

Redaktionen