31 maj, 2012

KBV tog emot nytt fartyg

Kustbevakningen har nu tagit emot sitt nya fartyg, KBV 032, från varvet. Fartyget får Lysekil som hemmahamn.

Pressrelease:

Kustbevakningen tod den 22 maj över KBV 032 från varvet. KBV 031 förbereds för sjöprover. På KBV 033 och 034 arbetar varvet intensivt med målning och olika täthetsprover av tankar och värmesystem.

KBV 031 DJURÖ
Hydrauloljesystemet med rör och komponenter spolas dygnet runt. Målning utvändigt och invändigt färdigställs. Många system provas vid kaj (HAT) och förbereds inför kommande provtur. Samtliga maskiner är provkörda.

KBV 032 LYSEKIL
Kustbevakningen tog formellt över fartyget onsdagen 22/5. Fartyget färdigställs nu inför leverans. Halkskydd har applicerats och därefter ska alla däcksytor slutmålas. Invändig slutmålning och övrig slutbesiktning av alla utrymmen pågår. Kvarvarande anmärkningar besiktigas och avslutas.

KBV 033 OSKARSHAMN
Målning och isoleringsbesiktningar pågår i många utrymmen. Värmesystemet har provkörts och ballastsystemet är testat. Täthetskontroller sker i flera av tankarna. Elektriska komponenter provas.

KBV 034 HÄRNÖSAND
Målning och isoleringsbesiktningar pågår i många utrymmen. Tankarna provtrycks. Skrovbesiktningar och målningsbesiktningar äger rum i hela fartyget.

BIlden:
Flygvy över det fasta oljeupptagningssystemet under provkörning.

Kommentarer

Goran 09:59:47 2012-06-03

Varför informerar KBV om att man inspekterar och målar nya fartyg på varvet. Det vore bättre att de informerade om vad de ska användas till och hur mycket de kostar i investering och drift.

Ola Ljungberg 17:59:28 2012-06-03

Tummen upp Goran ! När jag sitter på exvis akuten, hör politiker tala om jobba till 75, att kommande pensioner är ett bekymmer etc, så tänker på KBV. Miljarder rätt ut i sjön..lägg därtill att man kan halvera antalet knapptryckare i Riksdagen. Vilket enormt resurs-slöseri vi beskådar.