30 maj, 2012

Start för årets Watski 2star

Bilden här intill är tagen vid målgången i förra årets Watski 2star, då vindarna var med seglarna. Idag onsdag 30 maj går starten för årets segling.

Seglingen var rekordsnabb och många av de tävlande gick i mål under fredagnatten. Det enda som står klart i förväg är att det blir samma stora seglarfest i Oxelösund som det varit de senaste åren med denna shorthandedtävling (Shorthanded betyder att man seglar båten på två personer).

Onsdag 30 maj smäller första startskottet kl 13 och sedan ger sig seglarna iväg mot Visby, vidare till Oskarshamn och tillbaka till Oxelösund. Oxelösunds segelsällskap, OXSS arrangerar för fjärde året denna tävling med hjälp av klubbar på de andra stoppen.

Pirarna vid Östersviken är utmärkta platser att följa starter och målgångar ifrån. Vi ordnar med transporter ut på sjön för fotografer och streamar starterna med hjälp av Solidtango. Alla båtar har AIS ombord vilket gör att tävlingsledningen kan följa dem ute på havet och på tävlingens positionssida visas hur det går. 115 båtar kommer till start.

Info: http://watski2star.se/2012/