15 maj, 2012

Wider 42 Cote D’Azur Edition i Monte Carlo

Italienska Wider fortsätter att utvecklas och presenteras i nya versioner. Den senaste nyheten är Wider 42’ Cote D’Azur Edition, som har tagits fram i samarbete med Monaco Boat Service. Den nya modellen under Monaco Historic Grand Prix. Wider 42’ Cote D’Azur Edition är en utveckling av en daycruiser för solvarma dagar med finesser som utfällbar durk.

Det har gått ett år sedan premiären av Tilli Antonellis och hans konstruktionsteams nya daycruiser. Båten är utrustad med allehanda nya idéer som förenklar båtlivet och ger maximala utrymmen ombord. Här finns bland annat nya lösningar för energibesparning och den unika, utfällbara durken som ökar båtens yta till den dubbla när båten ligger still.

Den nya Wider 42’ Cote D’Azur Edition representerar en utveckling av ursprungsmodellen. Förslagen till förändringar kommer från både Monaco Boat Service och Mrs. Lia Riva.

Wider 42 har i sin nya version bland annat blivit ljusare i innerutrymmena tack vare mer kolfiber. Förarplatsens nya layout är mer flexibel tack vare ett system med utbytbara delar som ett modulsystem och cockpit har försetts med en ny dinette.

Den nya layouten gör det möjligt att ha med upp till tolv personer ombord.

– Efter att ha presenterat Wider 42’ för allmänheten vid flera tillfällen i USA och Europa och att sålt ett antal båtar har vi lyssnat på reaktionerna och gått vidare med vårt koncept, säger Tilli Antonelli, vd för Wider.

Båtens linjer är ritade av designern Fulvio De Simoni. Durken i Wider 42’ kan utökas till det dubbla vid stillaliggande på tolv sekunder med hjälp av två utriggare på var sida om skrovet och ett patenterat system.

Skrovet är bland annat försett med två luftsmorda steg. Bakom den konstruktionen finns bland andra Mark Wilson, en expert på racingyachter som tillsammans med sin son har vunnit världsmästerskapen tre gånger i klass P2 och två gånger i klass P1.

Båten har ett mycket bra vikteffektförhållande och har en topphastighet på 50 knop och en marschfart på 40 knop med en bränsleförbrukning på 110 liter per timme med dubbla 480 hk Cummins dieselmotorer.