28 maj, 2010

Ny framtid för säkerhetsbesiktningen

Philippe Tamwelius är ny sammankallande för säkerhetsbesiktningskommittén inom SBU. Det är känt att antalet utförda besiktningar under de senaste åren gått ned i antal, bland annat på grund av att försäkringskravet har slopats. Men Philippe vill åter stärka betydelsen av säkerhetsbesiktningen och göra en rejäl omstart med en omarbetad produkt.

– Vi håller på med en inventering av allt det fina arbete som redan har gjorts och ser över både upplägget och strukturen för besiktningen, säger Philippe, som arbetar på ett försäkringsbolag och även är ordförande i Talluddens Båtsällskap på Lidingö.

– Vi kommer att ta kontakt med de besiktningsansvariga i förbunden och ta in åsikter från olika håll. Vi vill gärna ha synpunkter även från andra som känner ett engagemang för säkerhetsbesiktningen. Det finns en stor kunskapsmassa ute i förbunden och det finns säkerligen en hel del idéer bland besiktningsmännen om hur besiktningen bör omformas för att vinna mark igen. Det är oerhört viktigt att jag får ta del alla dessa idéer och synpunkter.

Philippe Tamwelius nås på:
Tel. 073-347 9514.
philippe.tamwelius@bredband.net