10 maj, 2012

Promarina vässar servicen – VHF i alla marinor

Promarina vässar sitt utbud av servicetjänster. Från och med i sommar kommer alla Promarinas gästhamnar att ha VHF-stationer. Det innebär att alla båtägare med VHF kan ha direktkontakt med gästhamnen, till exempel för att redan på morgonen boka båtplats till kvällen – även om man befinner sig utan mobiltäckning ute till havs.

Pressrelease:

– Vi har sett ett allt större behov av att snabbt och smidigt kunna boka plats i våra gästhamnar. Tidigare har det varit möjligt via telefon och e-post, men från och med i sommar kan våra gäster även kontakta oss via VHF. Det är en bra service till alla båtägare, säger Calle Söderberg, driftansvarig på Promarina.

Med VHF höjer Promarinas gästhamnar kommunikationsmöjligheterna till internationell standard. Promarina har åtta gästhamnar längs Sveriges kuster, bland annat i Furusund, Västervik och Uddevalla, samt en nionde gästhamn i polska Sopot.

Det är Stockholmradio som ser till att systerföretaget Promarina kan utöka sin service till att omfatta VHF-kommunikation. Alla båtägare med ett VHF-abonnemang hos Stockholmradio kan länkas via VHF-nätet till Promarinas gästhamn även om båten befinner sig utanför egen radioräckvidd.

– Förhoppningsvis leder det också till att fler båtägare upptäcker fördelarna med VHF, till exempel att det ökar tryggheten till sjöss genom att man i princip alltid är nåbar och kan anropa vid behov, säger Jens Johansson, vd för Stockholmradios ägarbolag NMSS.

Promarina AB har tretton marina anläggningar: Arkösund, Furusund, Mariefred, Norrköping, Norrtälje, Oxelösund, Rindö, Sandhamn, Strängnäs, Uddevalla, Västervik, Wallhamn, samt Sopot, Polen. Promarina tillhör Viamarekoncernen i vilken bland andra även Nimbus Group, Stockholmradio, Sjöassistans, Sjöklar Kustakademi, Scandinavian Resort och Seglarhotellet i Sandhamn ingår.

Kommentarer

Hej 17:07:35 2012-05-28

Jag har slutat att besöka hamnar som drivs av Promarina.
2011 besökte jag Oxelösund, Arkösund och Västervik.
Riktigt dåligt och dyrt. Spelar ingen som helst roll ifall de har VHF-motagning eller inte. Två per sommar kommer att använda denna tjänst och det vet "stekarna" på Promarina. Att Båtliv är positiva eller lata och bara tar in en pressrelease utan vidare när större delen av oss båtmänniskor har dåliga erfarenheter av Promarina.
De städer och orter där promarina huserar får finna sig i att båtturisterna väljer andra hamnar.
Ska man ta ut högre avgifter får man fanimej leverera högre service.
Ni som vill ha kvar era båtturister, lämna inte över ansvaret till dessa "stekare".