9 maj, 2012

Nord-sydlig tvärförbindelse i skärgården blir verklighet

Centerpartiets vallöfte om en nord-sydlig tvärförbindelse kommer att bli verklighet. Det är oerhört välkommet för boende och besökare. Det säger Skärgårdslandstingsrådet Gustav Andersson (C) och Centerpartiets gruppledare i Trafiknämnden Lars Carlsson.

Sommaren 2014 införs en nord-sydlig tvärförbindelse mellan öarna i Stockholms. Först på prov för att sedan kunna utvärdera resandeunderlaget.

– Tvärförbindelsen är en viktig del av utvecklingen av näringsliv och turism i Stockholms skärgård. Om det finns väl utvecklade besöksmål längs linjen ökar resandet och om resandet och besökarna ökar stärks livskraften i skärgården, säger Gustav Andersson.

Önskan och behovet av en tvärförbindelse i sjötrafiken har framkommit från många i den informationsinsamling som skett inför beslut om upphandling av skärgårdstrafiken.

– Vi är oerhört glada att vårt vallöfte har så starkt stöd i skärgården och att det nu blir verklighet. Tvärförbindelser behövs lika mycket till sjöss som på land och vi ser fram emot mer och bättre sjötrafik och fler som reser i Stockholms vackra skärgård, säger Lars Carlsson.

Kommentarer

Kalle Eke 20:56:00 2012-05-19

Nämen va kreativt!
Äntligen kan båtluffarlivet bli verklighet!
Skönt också att verkligen kunna röra sig mellan olika delar av den finfina skärgården.