7 maj, 2012

Delta Powerboats premiärvisas i Hongkong

Svenska Delta Powerboats ger sig ut på nytt vatten och i samarbete med nyetablerade venture företaget Navinode premiärvisar man två av sina modeller på Gold Coast Boat Show 2012 i Hong Kong 11–13 maj. Delta Powerboats är Skandinaviens snabbast växande motorbåtsmärke. Båtarna utmärker sig med sin innovativa teknik och design, sitt gedigna hantverk och progressiva modellprogram.

Verksamheten genomsyras av passion och intresse för båtar, båtliv och långsiktigt båtägande. Sedan starten 2003 har företaget sålt och levererat över 250 båtar och utvecklat ett mångfacetterat modellprogram.

På Gold Coast Boat Show väljer företaget att visa upp Delta 26 Open. Den är designad av Ted Mannerfelt och kan i det närmaste beskrivas som en hybrid av daycruiser och walk-around för ett aktivt båtliv. Denna båt flankeras vid bryggan i Hong Kong av Lars Modins design i Delta 54 IPS som kan benämnas miniyacht med sitt drygt 18 meter långa skrov – helt i kolfiber. Delta 54 IPS är därmed världens första yacht med kolfiberskrov i serieproduktion. Varje båt har kundanpassad interiör och är konstruerad för både långdistans och dagsturer med sina generösa och välgenomtänkta ytor och exklusiva materialval.

Deltas modellprogram byggs helt i kolfibrer för att reducera vikten och på så vis reducera bränsleförbrukningen och ge sin ägare ekonomiska fördelar samtidigt som det är fördelaktigt för miljön. Genom effektiva materialval blir Delta cirka 30 procent lättare än konkurrerande båtmärkens motsvarande modeller.

– Vi har under flera år strävat efter att utveckla ett modellprogram som utstrålar skandinavisk design och passionerad båtbyggarkonst med ett långsiktigt perspektiv, både under själva tillverkningen och genom båtens hela livscykel. Den asiatiska marknaden skiljer sig från den europeiska, men vi tror ändå att kärnvärdena i våra produkter passar väl in på den asiatiska marknadens högt ställda krav på känsla, exklusivitet och kvalitet, säger Kalle Wessel, försäljningschef Delta Powerboats.

Info: www.deltapowerboats.se

Film och foto: Delta Powerboats.