2 maj, 2012

MXL Soft Block från Wichard

Wichard presenterar en nyskapande utmanare till de traditionella blocken. Konstruktionen är en vidareutveckling av succén med MX-schackeln, som lanserades 2010. MXL Soft Block är särskilt lämpat för höga laster och kan ersätta konventionella block i ett antal olika funktioner på en båt, t ex mastfotsblock, kastblock, genuatravare, uthal, barberhaul och i kaskadutväxlingar. MXL passar i stort sett överallt och är säkert, starkt, lätt och underhållsfritt.

Pressrelease:

MXL Soft Block har gjort en tidigare omöjlig ekvation möjlig, MXL kombinerar oslagbar styrka med extremt låg vikt och små mått. MXL är upp till tre gånger starkare än ett standardblock, till en bråkdel av vikten. Tillverkad i ett stycke i hårdanodiserad aluminium för maximal livslängd. Inga rörliga delar som kräver underhåll.

Funktionen hos MXL utmärker sig för sin flexibilitet. Den är lätt att montera och flytta, inga verktyg krävs. Levereras med en Dyneema-loop som kan monteras på två olika sätt, för i stort sett alla typer av fästpunkter. Blockets radie är utformad för minsta friktion. MXL Soft Block är patenterad.

MXL passar alla typer av linor och finns i tre olika storlekar: MXL6 för lina upp till 8mm, max arbetslast 1000kg, vikt 20g. MXL 8 för lina upp till 10mm, max arbetslast 1400kg, vikt 40g. MXL 10 för lina upp till 14mm, max arbetslast 2400kg, vikt 82g.

Pris från 567 kr.

Info: www.lirosropes.se