30 april, 2012

Yachtskola startar utbildning för privatplan

“Swedish Yacht Crew School” har startat en extra tilläggsutbildning för sina kunder, gamla och nya elever – ”Swedish Air Jet School” – där de utbildar kabinpersonal för privata jetplan. Anledningen är olika förändringar inom yachtvärlden där utvecklingen av yachter har gått från allt ifrån jacuzzis till helikoptrar och privata jetplan.

Pressrelease:

– Varför ska inte jag ha en sådan extra utbildning att kunna erbjuda mina kunder, elever och andra människor som drömmer om att arbeta ombord på en Privat Jet?, berättar Malin Linder, grundare av Swedish Yacht Crew School.

Att svenskar är kända för sitt rykte om att vara lojala och hårt arbetande är något som Malin med glädje kan erbjuda sina kunder runt om i världen.

– Som det ser ut idag vet vi att vem som helst kan få arbete på en privat jet utan någon tidigare erfarenhet eller kunskap, men det gäller andra regler för kabinpersonal ombord privata jet från och med april 2012, tillägger hon.

– Jag skulle inte vilja skicka i väg människor från min privata skola utan ordentlig erfarenhet och kunskap vilket gjorde att jag i samband med starten av den nya tilläggsutbildningen inledde ett samarbete med utbildningsföretaget CAT of Sweden, Cabin Aviation Training, i Sollentuna. Jag anser att de har ett likvärdigt arbetssätt, etik- och moraltänkande som mig och mitt företag vilket känns både betryggande och stabilt, fortsätter hon.

– Hela tanken kring detta är att få mina elever att känna sig fullärda och fått med sig ett starkare självförtroende på vägen mot sin nya yrkesroll så att de kan ta steget ut i världen och börja arbeta som Cabin- eller Yachtpersonal och känna att både Swedish Air Jet School och Swedish Yacht Crew School finns med om det uppstår olika komplikationer eller dylikt framöver, säger hon.

Malins företag har inte bara svenska samarbetspartners utan också har fått många utländska.

– Att även kunna förbereda redan utbildade flygvärdinnor och stewards in i vår yachtvärld till havs är otroligt roligt. Men vi står för säkerhet och hög arbetsmoral så jag skickar inte iväg någon på jobb utan vårt etiska synsätt. Rätt person på rätt plats – sen kan vi inget annat än att njuta av att de har fått jobb och vi på skolan av våra elever som har hittat rätt val i livet, avslutar hon.

Info: www.swedishyachtcrewschool.net