9 april, 2012

Total kontroll med Furuno NavNet TZtouch

Furuno sätter en ny standard för den innovativa och integrerade marinelektroniken i och med introduktionen av NavNet TZtouchTM. Denna nya plattform tar Furunos, sedan tidigare vinnande TimeZeroTM teknik, till nya höjder i och med branschens första multi-touchkontrollerade multifunktions display (MFD). Vi har tidigare visat den här nyheten, men här är mer detaljerad information.

Pressrelease:

TZtouchTM erbjuder en “nyp-och-zoom” funktion, två-fingers rotation och andra multi-touch funktioner i marknadens mest intuitiva och användarvänliga produkt på dagens marknad.

NavNet TZtouchTM integrerar en högkänslig kant-till-kant multi-touch glasskärm, vilken ger Dig total kontroll med fingertopparna. Navigationen är förenklad tack vare användningen av enbart fingertopparna med vilka man t.ex. kan zooma, vrida och panorera runt i kortet men också sköta menyhanteringen. Så snart som Dina fingertoppar vidrör skärmen, förvandlas direkt en knackning, ett nyp eller en svepning till användbara kommandon. Från standarden ”drag-och-släpp” till egendefinierade multi-touch funktioner, kommer Du att vara igång med navigeringen på nolltid med ett interface som är så enkelt att förstå.

För att förenkla den praktiska navigeringen, har Furuno byggt in den sedan tidigare kända RotoKeyTM knappen som med sin vrid-och-tryck funktion som låter Dig på ett enkelt sätt justera till exempel avstånd och förstärkning eller göra menyval antingen direkt på skärmen eller med Din RotoKeyTM.

Denna nya navigationsserie är ett komponentbaserat system som utnyttjar Furunos prisbelönta nätverksprodukter. NavNet TZtouchTM systemets hjärna är placerat i multifunktionsdisplayen (MFD), vilken utnyttjar de allra senaste och högpresterande Intel Sandy Bridge Dual-Core processorerna.

Välj mellan en 9 tums WVGA eller en 14.1 tums WXGA multi-touch display beroende på din båts storlek och behov. Härifrån kan ett stort antal olika komponenter läggas till för att komplettera Ditt navigationssystem.

NavNet TZtouchTM håller Dig mer uppkopplad än Du tidigare kunnat vara tack vare WiFi funktionen. Skapa ett eget eller anslut till ett existerande nätverk med din TZtouchTM för att exempelvis i realtid gratis kunna ladda hem NavCenters väderprognoser för upp till 16 dagar framöver.

En ny kraftfull funktion är möjligheten att trådlöst kunna såväl se som styra Din TZtouchTM med appar avsedda för Din tablet eller smarta telefon. Gratis kan Du ladda hem ”NavNet Viewer App” och ”NavNet Remote App” från Apple App Store.

”NavNet Viewer” appen låter Dig bekvämt kunna se och övervaka alla navigations- och motordata i Din smarta telefon. Du kan till och med själv skapa egna informationsrutor med den information som är mest intressant för Dig. ”NavNet Remote” appen låter Dig ta full kontroll över Din NavNet TZtouchTM genom att trådlöst hantera den via Din tablet uppkopplad via WiFi nätet (till att börja med är apparna avsedda för Apple produkter men flera mobila plattformar kommer att tillkomma vartefter).

NavNet TZtouchTM hanterar ”C-Map by Jeppesen” och ”Navionics” vektorkort inklusive dess batymetriska data vilka konverterats till MapMedia formatet. Sjökort kan alltså erbjudas för hela världen. Sjökorten kan presenteras såväl i traditionellt 2D läge som i det nya 3D läget, med sömlösa kort och snabb zoomning och skrollning.

Som tillägg till korten kan även erbjudas satellitfoton som kan överlagras raster- och vektorkorten med den patenterade ”Satellite PhotoFusionTM” tekniken.

Alla Furunos prisbelönta nätverksutrustningar fungerar tillsammans med NavNet TZtouchTM. Tillsammans med upp till sex displayer kan Du komplettera Ditt system med en UHDTM radar, digitalt FDFTM ekolod, AIS, väderfax, IP kameror, såväl som andra NMEA2000 och FURUNO CAN bus enheter. Om Du vill ansluta en NMEA0183 enhet, erbjuder Furuno en NMEA0183-CAN bus konverterare.

Info: www.furuno.se