5 april, 2012

Många utställare klara till Kalmar Båtmässa

Nu är ett 30-tal utställare klara för Kalmar Båtmässa – och fler är på ingång. – Många återkommer från förra året, men vi har också helt nya utställare som t.ex. Nord West & Najad och JKM Marin. Det märks att mässan börjar bli etablerad och att det pratas om den runt om i landet, säger Maria Sampson, som är projektledare för Kalmar Båtmässa.

Precis som förra året kommer besökarna att hitta det senaste inom båtar och tillbehör. Men det blir också flera nya aktiviteter, bland annat fler uppvisningar i vattnet.

– Exempelvis kommer Brandkåren att göra en räddningsuppvisning med sina nya hävare och med största sannolikhet kommer Sjöräddningssällskapet att visa en räddningsmanöver med helikopter, berättar Maria Sampson.

– Dessutom kommer Kanotklubben att ha ett kanotlopp och det blir en jolletävling för ungdomar, tillägger hon.

I år hålls Kalmar Båtmässa den 25–27 maj. Det är en flytande båtmässa, men eftersom det även finns båtplatser på land kommer det att sjuda av liv i hela området kring Kalmar Gästhamn. Förra året hade Kalmar Båtmässa hela 30 000 besökare!

Arrangörer är Destination Kalmar, Marketing by Sampson, Kalmar Marina och Baltic Skeppsfournering. Även regionens båtklubbar är väldigt engagerade och kommer att medverka på olika sätt under mässdagarna.