3 april, 2012

Berntsson Sailing Team åtta på Congressional Cup

Målsättningen med Congressional Cup var i första hand att få till mycket segling med bra motstånd inför starten av årets Alpari World Match Racing Tour. Under tävlingen blev det hela 18 matcher för teamet och bland deltagarna fanns fyra av 2012-års tourkorts-innehavare representerade. Många av matcherna var riktigt jämna och fyllda av dueller med tighta situationer och teamet är därmed mycket nöjda med tävlingen i stort. Däremot är de inte alls nöjda med åttondeplatsen.

– Vi har gjort alldeles för många misstag under regattan, men vi vet vad vi behöver arbeta med och detta har ändå varit en bra genomkörare inför kommande Tour-tävlingar. Nu är vi igång efter vinteruppehållet och vi kommer förhoppningsvis snart ikapp konkurrenterna som har seglat på södra halvklotet, summerar teamets fördäcksgast Anders Dahlsjö.

Vinnare av Congressional Cup blev till slut regerande världsmästaren Ian Williams som i finalseglingen besegrade den fyrfaldiga Congressional Cup-vinnaren Gavin Brady.

Berntsson Sailing Team bestod denna gång av Johnie Berntsson, Johan Barne, Nils Bjerkås, Magnus Lundberg, Björn Lundgren och Anders Dahlsjö.