30 mars, 2012

Jämförelse visar att det lönar sig att byta båtförsäkring

Båttidningen Vi Båtägare har i sitt marsnummer jämfört vad det kostar att försäkra fyra olika båtar hos tolv olika försäkringsbolag. Liksom i de jämförelser som försäkringsförmedlaren Insplanet och båtmagasinet Segling publicerat under januari och februari varierar premierna kraftigt mellan bolagen. Svedea är i Vi Båtägares test det bolag som är mest förmånligt.

Vi Båtägares försäkringsjämförelse är den tredje på kort tid som visar på stora premieskillnader mellan bolagen. Att till exempel försäkra en Flipper 700, som är en vanlig båtmodell i Sverige, är exempelvis mer än dubbelt så dyrt hos det dyraste bolaget som hos Svedea. Detta trots att Svedea enligt tidningens uppgifter erbjuder en mer omfattande försäkring.

– Vi Båtägare lyfter precis som Insplanet och Segling fram det som många bolag talar tyst om; att man tar ut oskäligt höga premier av försäkringstagare som inte bryr sig om att jämföra, säger Jonas Roberts, affärsområdeschef Svedea Båtförsäkring.

Kommentarer

Sven Janzon 07:32:30 2012-04-24

Jag såg att på <a href="http://www.batforsakring.eu" title="Detaljerad jämförelse av båtförsäkringar">båtförsäkring</a> att det fanns jämförelse mellan alla bolagens försäkringar av båtar. Är den någon som har koll på fler försäkringsbolag?