21 mars, 2012

Ny Shipman 57 på gång från J&J Design

Båttillverkarna bakom Shipman har en ny modell på gång. Än en gång är det designteamet J&J Design som tillsammans med företaget Seaway tar fram en ny modell. Shipman har sina rötter i de svenska båtarna med samma namn, men skillnaden mot dagens Shipmanbåtar är enorm. Idag byggs Shipman uteslutande med kompositmaterial och hela flottan består av extremt kompetenta segelbåtar.

Den första Shipman 50 lanserades 2004 på Düsseldorf Boat Show i Tyskland. Hon fick ett väldigt gott mottagande och fick motta utmärkelsen ”European Boat of the Year”.

Storasyster Shipman 63 sjösattes två år senare och fick samma utmärkelse – European Boat of the Year – vid Düsseldorf Boat Show 2006. Därefter har flottan utökats till att idag bestå av modeller på 50, 63, 72 och 80 fot. Över 50 moderna Shipmanbåtar seglar idag på världens hav, trots att detta är ganska dyra och påkostade konstruktioner. De ligger dock i absolut framkant tekniskt sett och Seaways har lovat att fortsätta den tekniska utvecklingen.

Konceptet för Shipman innebär kolfiber och i seriebyggda cruisingbåtar med höga prestanda. Den nya 57-fotaren ska fortsätta inom detta koncept. Bland båtens kännetecken märks:

X Cruisingbåt för långfärdssegling av två personer eller fler.

X En riktig salong med navigationsplats, perfekt placerad för bästa sikt och kommunikation med sittbrunnen.

X Sittbrunn desgnad för både komfort och aktiv segling av två personer.

X En symbol mellan ekologisk hybrid och kommande tekniska lösningar för långdistanssegling.

Premiären för Shipman 57 är planerad till Düsseldorf Boat Show 2013.

I designarbetet med den nya 57-fotaren finns även konstruktören Doug Petersen med för att göra så bra hydrodynamiska beräkningar som möjligt.

Info: www.seawaygroup.eu