20 mars, 2012

Vripack designar 17 m lyxig familjetrålare

Den här 17 m långa trålaren har designats av Nederländska Vripack för att göra det möjligt för en troligen ganska förmögen kund i Brasilien att med sin aktiva familj upptäcka kusterna och vattnen längs Sydamerika. Deras yacht utrustas med alla nödvändiga och tänkbara tillbehör för att bo bekvämt och ha kul under resans gång. Båten är baserade på den välbeprövade Vripack Trawler serien och designen på den nya Vripack Trawler 1700 följer alla dess kriterier.

Layouten i denna fina ståltrålare med aluminiumöverbyggnad har tagits fram i nära samarbete med ägaren. Hans önskemål var tydliga: en stor yttre yta och gott om stuvutrymme för alla nödvändiga vattensportgrejer.

Flybridgen är utrustad med en nydesignad radarbåge och en biminitopp över den yttre styrplatsen och en bekväm L-soffa. I aktern finns en mindre båt och även en segelbåt kan förvaras bredvid båtens lyftkran. Längs den rostfria relingslisten har Vripack skapat gott om plats för ägarens familjs surfprylar.

Salongen, som ligger på huvuddäck, har en stor ”lounge” som är förbunden med ett pentry och styrhuset, som bara ligger några trappsteg upp. På fördäck finns ännu en stor yta och ett väl tilltaget soldäck.

Inredningen är designad för att passa familjen och dess gäster i separata kabiner med flera badrum. Under däck är uppdelad med en owner´s cabin med ett stort badrum, en VIP-kabin om babord med en dubbelbädd, en gästkabin med mera.

Den mer moderna looken på denna 17 m Vripack Trawler skapas genom högre skrovsidor, limmade rutor för ett tuffare utseende och högre styrka och andra detaljer. Yachten är försedd med dubbla dieselmotorer och denna båt har en maxhastighet på 12 knop. Bränsletanken är på 3 500 liter, vilket ger en räckvidd på 2 550 Nm vid en marschfart på behagliga 8 knop.

Tekniska specifikationer
Längd ö a: 17,00 m
Bredd: 5,45 m
Djupgående halv last 1,35 m
Skrov: Stål
Överbyggnad: Aluminum
Designer: Vripack
Konstruktör: Vripack
Bränsletank: 3 500 liter
Vattentank: 1 700 liter
Klassificering: CE-A regulation
Maxfart: 12 knop
Info: www.vripack.com