8 mars, 2010

Tummen Upp 2010 till Göran Luthander i Årjäng

Göran Luthander från Årjäng vinner Tummen Upp och får 15 000 kr i stipendium. Utmärkelsen delas ut av International Färg AB i samarbete med tidningen Båtliv. Göran får Tummen Upp eftersom han är en riktig båtkompis som alltid ställer upp för sina vänner.

– Det är med glädje som vi delar ut Tummen Upp till Göran Luthander. Vi vill gärna framhålla det vanliga båtlivet i Sverige, säger Bo Wernlundh, försäljningschef på International Färg AB.

Stipendiaten till och med bor på båtklubben hemma i Årjäng. Han är inte främmande för att hjälpa sina båtkompisar vad det än gäller – små problem med båten eller större frågor i båtklubben.

Tummen Upp firar i år sitt femårsjubileum. Juryn fick in ett rekordstort antal anmälningar från hela landet.

– Stipendiet delas ut till en person som ställer upp för andra i båtklubben men kanske inte syns själv, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör för Båtliv.

Göran Luthander är lärare på Årjängs Praktiska Gymnasium och egen företagare. Han är aktiv i Årjängs Båtsällskap sedan 1976 och har bland annat varit vice ordförande, medlem i klubbens hamnkommitté och under många år den främste när det gäller att utveckla Årjängs BS och Årjängs båthamn. För närvarande är han en av de ansvariga för att hamnen ska rustas upp och byggas ut för cirka 600 000 kr.

Göran Luthander fick sitt stipendium på 15 000 kr på båtmässan Allt för sjön i Älvsjö 5 mars.

Juryns motivering:
”Göran Luthander är en äkta båtkompis som osjälviskt ställer upp för sina vänner. Han är otroligt hjälpsam och det ska mycket till för att Göran säger nej.”

Två Runners Up
Förutom vinnaren i Tummen Upp utsågs två stycken Runners Up:
Lars Nikell, Helgasjöns Segelsällskap, Växjö.
Rolf Bernström, Båtsällskapet Arken, Upplands Bro.
Dessa båda erhåller båtvårdsprodukter från International Färg AB värda 3 000 kr per person.

Kommentarer

Sven A 08:29:44 2010-03-09

Grattis! Det var välförtjänt.
Grattis även till Båtliv för en bra utmärkelse.