26 februari, 2010

NFB söker fler kvinnliga förhörsförrättare

Idag är endast en fåtal förhörsförrättare kvinnor men detta ska det förhoppningsvis bli ändring på. Förhörsförrättaren är den som håller förhör och utfärdar Förarintyg, Kustskepparintyg mm. Nämnden för Båtlivsutbildning fastställer kraven för de olika intygen samt utser förhörsförrättarna.

Som förhörsförrättare får du en god inblick i svenskt fritidsbåtliv. Du erbjuds löpande fortbildning om olika aktuella båtfrågor, som exempel har vårens fortbildning rubriken ”Teknik idag och Teknik imorgon”.

En lärare eller studieanordnare kontaktar dig när det är dags att förhöra eleverna. Du ger dem en skrivning som du sammanställt i samråd med NFB och rättar den på plats enligt instruktioner. De godkända eleverna får en intygsbok som du köper från NFB, därefter registrerar du utfärdade intyg i en databas. Du får en ersättning per elev som skriver.

För att bli förhörsförrättare för Förarintyg behöver du ha undervisat på förarintygsnivå, du ska också själv ha Kustskepparintyg samt kunna visa på egen fritidsbåtserfarenhet.

Ta kontakt med NFB:s kansli på telefon 08 – 663 79 93 så hjälper de dig med ansökan.

Projektledare är Linda Lindenau:
linda@batunionen.com