9 mars, 2012

Bygget igång av nya Delta 80 IPS

Svenska Delta Powerboats är ett av de mest framgångsrika båtföretagen på senare år, bland annat tack vare innovativ design och hög kvalitet i kombination med ett starkt miljötänk. Nu tar företaget ännu ett stort kliv uppåt i storlek, med sikte på att ge både italienska och engelska tillverkare en match. En ny och stor 80-fots Delta är under byggnation.

Med hela båten i vakuuminjicerad kolfiber vinner Delta ronden om att vara lättast i klassen. På köpet blir man också snabbast, mest bränsleekonomisk och kommer därmed också längst på samma mängd bränsle.

Båten är alltså 24 meter lång och drygt 6 meter bred. Den är bestyckad med tre stycken Volvo Penta IPS/1200. Marschfarten är beräknad till 30 knop och toppfarten ca 38 knop.

Salong, pentry och förarplats är disponerade utan skymmande mellanväggar, med stora glasytor åt alla håll. Även den rymliga ägarhytten en trappa ner har stora fönster åt båda sidor. Framför ligger två kabiner med två bäddar och längst förut en VIP-kabin. Samtliga med exklusiva badrum.

Framför motorrummet har besättningen sin egen avdelning, med två sovhytter. Och högst upp finns en stor flybridge med flexibel planlösning.

I den här storleken av båt är utrustningen omfattande, med två stora generatorer, luftkonditionering, tvättstuga, avsaltningsanläggning och till med gyro-stabilisering som begränsar gungning även vid stillaliggande.

I aktern finns ett garage för vattenskotern och en höj- och sänkbar badbrygga för tenderbåten. Dessutom en inbyggd hydraulisk landgång.

Inredningen i båten är exklusiv och sparsmakad på samma gång, med sidenmatt teak, läder, Corian och rostfritt i en tidlös design. Förarplatsen har en så kallad Glass Bridge med tre stora integrerade skärmar som innehåller all information och givetvis den magiska IPS-joysticken som även finns på flybridge och på varsin sida av akterdäcket.

Första exemplaret byggs nu till kund och ska levereras sommaren 2013.

Design: Lars Modin.

Info: http://www.deltapowerboats.se/