9 mars, 2012

Möten med fyrar på Frölunda Kulturhus

Svenska Fyrsällskapet arrangerar en utställning och en serie föredrag på Frölunda Kulturhus under samlingsnamnet Möten med våra fyrar. Möten med Fyrar öppnar lördag 10 mars kl 13.00 på Frölunda kulturhus. Det är ett arrangemang av Svenska Fyrsällskapet

I utställningen visas fotografier av fyrar och föremål från fyrvärlden. En samling av de populära miniatyrfyrar som GP gett ut, visar den variation av fyrar som finns i vår närhet. Konstnärer från föreningen visar sina verk och berättar om sitt skapande.

Svenska Fyrsällskapet är en ideell förening som verkar för att bevara det kulturarv som fyrar och sjömärken utgör. Åtta fyrföreningar från Västkusten visar upp” sina” fyrar och presenterar aitt arbete i bild och text samt i kortare föredrag.

Medverkande föreningar är Föreningen Nidingens Vänner, Föreningen Hållö Fyr, Pater Noster Vänner, Winga Vänner, Föreningen Ensfyrarnas Vänner, Stiftelsen Måseskär, Föreningen Väderöbod, Bråtavikens Båtsällskap, med flera.

Flera längre föredrag ges i samband med utställningen. Esbjörn Hillberg, ordförande i Svenska fyrsällskapet, berättar t ex historien om de första fyrarna i Medelhavet till dagens lysdioder.

Rubriken för hans föredrag är Fyrarnas historia, nuläge och framtid. Har våra fyrar en lysande framtid? Måndag 12 mars, 18:00.

För mer information om föredrag och presentationer, se www.frolunda-kulturhus.goteborg.se

Utställningen öppnar lördag 10 mars och pågår t o m 5 april 2012.
Den hålls i utställningshallen, Frölunda Kulturhus.

Bilden:
Nidingen. Foto: Göran Sernbo.