9 mars, 2012

Göta kanal lockar fler barnfamiljer

Var tredje fritidsbåt på Göta kanal har en barnfamilj ombord. Det framkom i sommarens kundundersökning bland gästande båtar på Göta kanal. Barnfamiljerna tar det lugnt och stannar gärna länge på kanalen, 5-10 nätter dominerar. Man ägnar sig också åt aktiviteter i land i gästhamnarna, man äter gärna på restaurang och besöker caféer. Fiske under resan är också en populär aktivitet bland barnfamiljerna.

– Vi tycker det är roligt att barnfamiljer väljer Göta kanal, säger Anna Meyer, marknads- och informationschef på AB Göta kanalbolag. Vi vet att de lite större barnen gillar att vara delaktiga i slussningen och snabbt lär sig slusstekniken och gärna hjälper till med att lägga tamparna rätt. Kanalresan kan på så sätt vara en kul båtsemester för hela familjen.

– Under senare år har det också skett en utveckling av service och utbud av olika upplevelser längs kanalen, som barnfamiljer uppskattar, säger Anna Meyer. Jag tänker bland annat på Barnens minikanal vid Norrkvarns gästhamn, som är en kanal i miniformat bredvid den riktiga kanalen, där de minsta barnen kan plaska och leka. För de lite äldre barnen blev den spännande upplevelsejakten efter en guldskatt på Karlsborgs fästning, som hade premiär förra året, en riktig höjdare.

Göta kanal öppnar portarna för årets kanalsäsong den 4 maj och kanalen håller sedan öppet till 30 september. För de som vill lära sig slussa innan resan, erbjuder Göta kanalbolag slusskurser i Berg och Sjötorp den 9 och 12 maj.

Foto: AB Göta kanalbolag.

Info: www.gotakanal.se