8 mars, 2012

Premiär för nya Princess V39 på Allt för sjön

Vi har skrivit om nya Princess V39 flera gånger på www.batliv.se På Allt för sjön, som pågår den här veckan, är det äntligen premiär för båten. Det första exemplaret har vitsigt nog döpts till Princess Estelle. Hon är dock inte ensam om att bära ett prinsessnamn, även nya Paragon Ranger har fått namnet Estelle. Den nya V39 är dock en stor nyhet där ny design och modern teknik erbjuds i en båt som har ett relativt sett bra pris.

Nya Princess V39 är på 39 fot enligt marknadsföringen, men för den som tittar närmare står det klart att den här båten är på närmare 42 fot. Anledningen är att Princess vill ge mer för pengarna i denna klass som är viktig som instegsklass för alla som senare vill köap större båtar.

Det är första gången på över tio år som Princess presenterar en ny båtmodell som är på mindre än 40 fot. Skrovet är framtaget för att passa med dubbla Volvo Penta D6-330, som monteras som standard. Troligen kommer båten att förses med D6-400 för de kunder som sätter prestanda främst. Skrovet är designat för att ha snabb acceleration och gå så ekonomiskt som möjligt vid marschfart.

Interiören inne i båten är, enligt pressmaterialet, ljus och rymlig och Princess har satsat på högklassiga material och hantverk i hela båten. Intill den stora salongen finns ett väl utrustat pentry. Under däck finns två rymliga kabiner. Förkabinen har ett eget badrum med separat ingång och akterkabinen kan förses med kojer som enkelt kan göras till en stor dubbelkoj.

I den teakförsedda cockpiten finns bland annat en stor wetbar och generösa sittytor. Båten har även en stor badplattform, som kan passa även för förvaring av en mindre jolle.

Med en elektriskt manövrerad sufflett kombineras den öppna båtens fria och luftiga känsla med kupébåtens dragfria och ombonade komfort. Ett koncept som alldeles särskilt passar vårt nordiska klimat. Sufflettlösningen gör att nästan hela taket kan öppnas upp.

Planlösningen under däck omfattar två komfortabla sovkabiner, toalett/dusch, samt salong med en stor u-formad soffa som dessutom har bäddmöjlighet. I salongen finns också ett välutrustat pentry. Mycket arbete har lagts ned på designen av båtens interiör för att skapa en modern och luftig känsla.

Under hardtopen finns även en u-soffa med stort matbord samt en baravdelning med elektrisk grill och stor kyl.

Tekniska specifikationer
Längd 12,65 m
Bredd 3,81 m
Vikt 9,1 ton
Bränsle 700 liter
Vatten 332 liter
Sovplatser 6 st
Fart 38 knop
Motorer 2 x Volvo Penta D6 330/DP

Pris från 235 000 engelska Pund plus moms (cirka 3,1 Mkr inklusive moms).
Utställaren, INA Marin, visar även Princess V52 och Windy 31 Zonda i sin monter.

Info: www.inamarin.se