22 februari, 2010

Full fart på Svenska Jeanneauklubben

Svenska Jeanneauklubben bildades 2004 av ett gäng entusiaster och hade redan det första året ett femtiotal medlemmar. Enligt stadgarna skall klubben verka för att främja medlemmarnas gemensamma Jeanneau båtintressen, samt att i övrigt arbeta för gemenskap och trevnad bland medlemmarna såväl till lands som till sjöss.

Idag har klubben drygt 130 medlemmar, varav flertalet finns i Stockholmsregionen. Styrelsen arbetar dock med flera olika lösningar för att öka engagemanget i hela Sverige. Vi har ett nära samarbete med importör och försäljare av Jeanneaubåtar, säger Jan Smede som är ordförande i klubben. Genom detta samarbete kan vi hålla en hög standard på våra klubbträffar, fortsätter Jan.

– På vårkanten arrangeras klubbträffar med praktiska övningar i plastreparationer, masttrimning, tips om vintervård osv. På båtmässorna brukar vi arrangera klubbträffar med föreläsare i något aktuellt ämne. Årsmötet kommer att hållas på mässan Allt för sjön den 6 mars. Och då kommer vi att bjuda in någon aktuell föreläsare, säger Jan. Sedvanliga vårträffar till sjöss arrangeras i Stockholms skärgård och i Mälaren veckorna innan midsommar.

Klubbens hemsida har genomgått en omfattande ansiktslyftning. Vissa delar är tillgängliga även för icke-medlemmar medan den inre kärnan är öppen endast för medlemmar. Genom hemsidan sköts hela klubbens register och ekonomi. Anmälan om medlemskap sker också på hemsidan. Den sökande skriver in sina uppgifter och när betalning av årsavgiften (300 kr) registrerats så den nye medlemmen tillträde till hemsidan. De nya funktionerna är en välkommen avlastning för vår kassör, säger Jan. Vi har också ett adressregister med drygt 250 personer som vi kan nå med massutskickade mail.

– Det senaste halvåret har vi haft ca 3000 besökare på hemsidan. Därför har vi nu också börjat erbjuda plats för annonsörer på hemsidan. Vi hoppas att den nya hemsidan skall gagna såväl medlemmar som besökare, säger Jan och hälsar alla Jeanneauägare välkomna till klubben.

www.jeanneauklubben.se