5 mars, 2012

Delta startbåt vid sommarens kappseglingar

Whyshore Yachting & Marketing inleder ett samarbete och partnerskap med Delta Powerboats. Delta blir båtleverantör till Whyshore, och kommer agera start- och säkerhets båt under samtliga kappseglingsaktiviteter under 2012, Delta D40 WA kommer agera startbåt vid Grand Prix seglingarna som ingår i de cuper som Whyshore arangerar.

Säsongen består av totalt tio kappseglingshelger fördelat på Whyshores tre cuper Volkswagen X-35 Cup, Audi Dragon Cup och den för året nya Multi Cup (namngivande partner presenteras i mars) samt avslutningsregattan Grand Prixernas Grand Prix på Riddarfjärden i Stockholm.

Kappseglingarna genomförs i Stockholm och Nynäshamn, Båstad, Marstrand och Malmö. På samtliga platser kommer tävlingsledningen använda Delta-båten som plattform.

– Vi är väldigt glada för att ha Delta med oss som partner i våra cuper. Med Deltas deltagande kommer vi utveckla cuperna till att bli ännu mer professionella. Intresset för segling har ökat och sporten blir alltmer publik, Delta Powerboats är High-Tech miljösmarta och står för kvalitet och prestanda. Det är värden som Whyshore gärna förknippar sig med och som vi önskar att cuperna ska förmedla, säger Klabbe Nylöf, VD på Whyshore.

– Vi tycker att Whyshores nytänkande kring kompakta seglingsevent passar Delta Powerboats i vår långsiktiga varumärkesstrategi. Seglingen ligger oss varmt om hjärtat då samtliga involverade i Delta projektet har en gedigen seglingsbakgrund. Delta ser fram emot att agera startfartyg till sommarens seglingar, säger Kalle Wessel, försäljningschef på Delta Powerboats.
Whyshore Yachting & Marketing är ett företag inom sports marketing för kommersiella projekt med sponsring, partnerstrukturering och sportfrämjande event, som specialiserar sig på global och regional nivå. Whyshore ansvarar för projektledning av Volkswagen X-35 Cup, Audi Dragon Cup, Multi Cup och Grand Prixernas Grand Prix.

Info: www.whyshore.com
Info: www.deltapowerboats.se