1 mars, 2012

Björn Hansen och Mekonomen Sailing Team tillbaka i KSSS

Sveriges högst rankade matchracingseglare, Björn Hansen och hans Mekonomen Sailing Team, kommer åter att representera Kungliga Svenska Segelsällskapet, KSSS. Samarbetet innebär att teamet nu har de komponenter som krävs för att kunna sikta mot VM-titeln i matchracing 2012.

Pressrelease:

– Det känns kanonkul att få representera KSSS igen. Det var här allt började 1997 när KSSS drog igång sin matchracingverksamhet. Utan klubbens stöd då hade vi aldrig varit där vi är idag. Därför känns det naturligt att vi åter representerar KSSS när vi nu ska försöka ta sista steget och vinna VM, säger Björn.

Björn och hans team meddelade nyligen att man tilldelats Tourkort till världstouren i matchracing 2012. Det innebär att Mekonomen Sailing Team kommer att starta i samtliga nio deltävlingar och tävla om VM-titel och en prispott på motsvarande 12 miljoner svenska kronor.

Björn ligger för närvarande på sjätte plats på Internationella seglarförbundets världsranking i matchracing. Under 2011 vann teamet Korea Match Cup och blev även Europamästare. Dessutom var man i final i Match Cup Sweden.

Förutom Björn så består Mekonomen Sailing Team av ytterligare fyra KSSS-medlemmar sedan länge, Gustav Tempelman, Mathias Bredin, Magnus Woxén och Anders Jönsson. Dessutom seglar göteborgaren Sebastian Wedel, samt dansken Phillip Kai Guhle i teamet.

– Samarbetet med KSSS innebär att vi nu har alla komponenter som krävs för att kunna nå högst upp på pallen i år om vi gör ett bra jobb. Det kommer att bli tufft men den här gången finns inga ursäkter om vi inte lyckas, avslutar Björn.

Mekonomen Sailing Team är Sveriges högst rankade matchracingteam och för närvarande rankade sexa i världen. Laget har under de senaste tio åren varit rankade topp tio. Teamet representerar från och med i år åter Kungliga Svenska Segelsällskapet, KSSS, som även är Challenger of Record för America’s Cup genom Team Artemis. Matchracing är en intensiv och actionfylld form av segling som seglas nära land. Det är enkelt att förstå då först i mål vinner. Sveriges mest kända matchracingtävling heter Stena Match Cup Sweden och seglas på Marstrand i början av juli. Tävlingen är en av nio VM-deltävlingar på World Match Racing Tour som tillsammans med America’s Cup och Volvo Ocean Race av internationella seglarförbundet betecknas som ISAF Special Events.

Följ teamet på www.mekonomensailingteam.se

Foto: Chris Davies/World Match Racing Tour.