1 mars, 2012

Sveriges första tv-kanal om båtar och båtliv

Hamnen.se/Kapten Media kör igång med tv-sändningar från båtmässan Allt för sjön som öppnar nu på lördag, – Vi kommer att sända mycket live med intressanta gäster, nyheter från mässan och galna upptåg. Vi kommer också att livesända spännande föredrag, säger Claes Olivecrona från Hamnen.se.



Hamnen.se kallar sig för ”Båtmagasinet på webben” och har som grundverksamhet att producera artiklar och guider för båtmänniskor samt att engagera sina läsare på forumet ”Fendern.se”. Det senaste året har Hamnen.se också fokuserat mycket på att producera videor med tester av båtar och båtprylar och galna upptåg. Totalt har de publicerat nästan 70 videor på sin Youtubekanal.

– Vi drar igång en egen playkanal med återkommande program innehållande aktuella händelser från segling, motorbåtsport och vattensport. Det blir också allmänna reportage och tester av båtar, galna utmaningar och intervjuer med intressanta profiler, berättar Gustav Morin, som är en av initiativtagarna.

Hamnen.se kommer i samarbete med broadcastföretaget SolidTango att sända live från en egen studio på båtmässan där programledarna Gustav Morin och Claes Olivecrona träffar gäster och visar sina inslag. Efter sändningarna kommer programmen vara tillgängliga på playkanalen på Hamnen.se.

Att hamnen.se startar sin webbtv-kanal just nu är enligt Claes Olivecrona, grundaren till Hamnen.se, ingen tillfällighet.

– Det är nu som tillgången finns på bra bandbredd och alla kan se högkvalitativa tv-inslag på sina datorer, telefoner eller surfplattor. Dessutom har tekniken för att spela in och sända bilder utvecklats tillräckligt för att vi ska kunna sända live till relativt låg kostnad, säger Claes.



Info: www.hamnen.se

Bilden:
Claes Olivecrona (t. v.) och Gustav Morin.