29 februari, 2012

Nytt flaggskepp från Lidköping SwedeStar 415

Svenska Lidköpings Båtsnickeri AB visar ritningarna till sitt nya flaggskepp på Allt för sjön. Den helt nya SwedeStar 415, som sjösätts till sommaren , premiärvisas på mässan. Båten är en uppföljare till SwedeStar 370, som har byggts i 36 exemplar sedan 2007.

– Att kunna presentera en ny båtmodell i dessa tider, känns tufft och mycket inspirerande, säger båtens konstruktör, Håkan Södergren.

Håkan har med sin känsla för vackra, välseglande, snabba och trygga båtar designat henne. Han står även för linjerna hos lillasyster SwedeStar 370.

Filosofin för SwedeStar 415 är en styv, välseglande båt med vackra linjer. En kombination av fart och trygghet, för att erbjuda möjligheter till kappsegling och långsegling där allt är samlat i sittbrunnen så att man kan segla henne ensam eller bara på två. Interiören är av högsta Orust-kvalitet med bästa komfort.

– Det här är en båt för kappsegling med kompisarna, men också bara för honom och henne och deras långa segeläventyr som varar under flera år, säger Håkan Bengtsson på Lidköpings Båtsnickeri.

Som standard är båten mycket välutrustad och färdig att segla iväg med. Båtarna byggs mot order och varje kund kan påverka utförandet på sin båt. Båten har vakuuminjicerat skrov, blyköl (41% av vikten), fritt val två eller tre akterkabiner, elektrisk Furlex recessad i däck med självslående fock och tyskt storskotsystem. Motorn är en Volvo Penta 55 hk.

Pris från 3 485 000 kr.

Info: www.lidkopingsbatsnickeri.se