29 februari, 2012

Skärgårdsradion har längsta lyssnandet

Skärgårdsradions publik lyssnar över fem timmar per dygn på kanalen. Det är mer än dubbelt så länge som närmaste konkurrenten P4 Radio Stockholm. Det gör Skärgårdsradion till den radiostation med längst lyssningstid av alla radiostationer i Stockholm, enligt SIFO/TNS senaste lyssnarundersökning.

Pressrelease:

Totalt har 6,5 procent av alla i Storstockholm lyssnat på Skärgårdsradion de senaste månaderna vilket motsvarar cirka 120 000 personer.

– Det långa lyssnandet är ett utmärkt betyg för våra sändningar och vår unika musikblandning med kustvädret varje timme. Lyssnarna uppskattar vår lokala närvaro, säger stationschefen Martin Loogna.

– Det är också roligt att så många har upptäckt att vi sänder året runt och inte bara är en sommarkanal.

Skärgårdsradion satsar nu på att nå ett större område genom sin digitala satsning bland annat via gratisappar i telefonen och den nya digitala radion.

– Det är fantastiskt att vi nu når våra lyssnare runt hela jordklotet. Nyligen fick vi lyssnarbrev från svenskar som satt på en strand på Bali, fortsätter Martin Loogna.

Redan den första veckan laddade mer än 1000 personer ned Skärgårdsradion på App store.

*TNS/SIFO Rapport 1 2012

Skärgårdsradion är en station som förmedlar sommar dygnet runt, året runt. Kustväderprognoser varje timme blandas med musik, nyheter och reportage från en lokalradio lite närmare sina lyssnare.