17 februari, 2012

100 dagar kvar till invigningen av MSC Divina

Idag är det 100 dagar kvar till invigningen av nya fartyget MSC Divina, det tolfte fartyget i MSC Cruises flotta och tredje flaggskeppet i Fantasia-klassen. Arbetet med den sista byggnadsfasen och påklädningen av MSC Divina pågår för fullt på STX Europes skeppsvarv i Saint-Nazaire i Frankrike inför dopet i Marseille den 26 maj.

Slutmonteringen och påklädningen av MSC Divina har inletts vid STX Europes varv i Frankrike. Över 1 400 personer kommer att ha arbetat i totalt 3,2 miljoner timmar för att få det nya fartyget färdigt till dopet i Marseille den 26 maj.

MSC Divina, som är 333 meter långt och 38 meter brett, har 1751 hytter varav 97 är sviter, 1125 är balkonghytter, 124 är fönsterhytter och 405 är insideshytter. Totalt kommer fartyget att rymma 4 363 passagerare. Fartyget har 18 däck varav 14 är avsedda för passagerare.

Ombord kommer det att finnas flera restauranger, pooler och vattenrutschkana, barer, kasino, bowlingbana, gym, MSC Aurea Spa samt det exklusiva området MSC Yacht Club. En av nyheterna för MSC Divina är den så kallade Garden Pool i aktern på däck 15 som har designats om så att gästerna kan njuta av den fantastiska havsutsikten från poolen.

MSC Divina ger sig ut på sin jungfrutur från Marseille till Venedig den 27 maj och kommer sedan att påbörja sin första veckokryssning från Venedig den 2 juni för att under perioden juni till oktober besöka även Bari, Katakolon, Izmir, Istanbul och Dubrovnik under 22 veckokryssningar.