4 februari, 2012

Håll Sverige Rent och Pernilla Andersson presenterar Kusträddarna

Håll Sverige Rent ska under våren samarbeta med artisten och fiskeentusiasten Pernilla Andersson i kampanjen Kusträddarna för att uppmärksamma den marina nedskräpningen. Den 21 april arrangeras Kusträddardagen på stränder från Strömstad till Simrishamn.

– För mig som skärgårdsboende är det en självklarhet att engagera sig i miljön och nedskräpningen av våra stränder. Vi bor i ett av världens vackraste och renaste länder, och så tycker jag att det ska förbli. Kan jag som artist väcka uppmärksamhet och belysa problematiken som finns runt våra stränder så gör jag naturligtvis det, det gynnar inte bara mig utan alla andra också, säger Pernilla Andersson.

Kusträddardagen 21 april samlas frivilliga Kusträddare för att plocka skräp i en gemensam manifestation mot skräpet. Kusträddarna kommer också att dokumentera skräpet för att sprida frågan till fler, och starta en diskussion om vem som bär ansvaret och vad man kan göra åt det.

– Vi är jätteglada över att arbeta tillsammans med Pernilla Andersson, säger Anna Linusson, vd på Håll Sverige Rent.

– Vi hoppas och tror att många vill bli Kusträddare och ta ställning mot nedskräpningen tillsammans med oss.

Kusträddardagen är en del av Håll Sverige Rents Nationella Skräpplockardagar, som förra året lockade fler än 620 000 deltagare. Kampanjen genomförs med stöd från Havs- och vattenmyndigheten.

Info: www.kustraddarna.se

Facebook: Kusträddarna

Twitter: @Kustraddarna

Foto: Jorma Valkonen/Svenska Mässan