1 februari, 2012

Siemens bygger åtta vindkraftverk utanför Uddevalla

Siemens har vunnit ett nytt kontrakt för leverans av åtta direktdrivna vindkraftverk till Wallenstam AB. Ordern från Wallenstam AB innebär att Siemens kommer att leverera åtta direktdrivna vindkraftverk av modellen SWT-2.3-113 till vindkraftsparken Gunnarby utanför Uddevalla. Vindkraftsparkens totala installerade kapacitet blir 18,4 MW och har en beräknad årsproduktion på cirka 70 gigawattimmar (GWh) per år.

Pressrelease:

Driftsättning av vindkraftverken är planerad till första kvartalet 2013.

– Wallenstams kontrakt med Siemens är ett led i vår satsning att 2013 ha en energiproduktion från förnybar energi som täcker våra egna och våra kunders behov räknat på månadsbehovet av kWh, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Efter uppförandet av den havsbaserade vindkraftparken Lillgrund söder om Öresundsbron 2007 har Siemens etablerat sig som leverantör av landbaserade vindkraftslösningar i Sverige. Framtill idag har Siemens installerat totalt mer än 220 MW vindkraft i Sverige.

Kommentarer

Sneseglaren 11:31:26 2012-02-01

Otrolig retorik. Att man kallar ett industriområde "park". Dessutom ute i vattnet. Hyr inga fastigheter eller lägenheter av denna miljömarodör. Vindkraftverk är bra för ägarna eftersom de subventioneras med el-certifikat av alla oss elkunder. Med en effektivitet på högst 28%, en livslängt på 20-25 år och förfulning av natur en dålig affär för alla andra.

Segla rätt 07:35:04 2012-02-02

Utmärkt initiativ!
Solceller, vindkraft och vattenkraft tex. och så rejäla energieffektiviseringar så övergår vi allteftersom till på sikt hållbara energilösningar och kan lämna fossilkraft och kärnkraft helt och hållet.
framtida generationer kommer ändå att undra hur vi tänkte när vi brände upp olja på ca 100 år som det tagit naturen miljontals år att bilda och körde kärnkraft som det tar tusentals år att lagra till ofarliga nivåer pga av halveringstider på uran..

Sneseglaren 15:35:08 2012-02-02

Håller med om allt utom propellrarna. Det ser redan för dj-ä ut i Vänerns Norra skärgård.

När det gäller använt kärnbränsle är det en alldeles för dyr resurs att lagra i tusentals år. Som med allt annat vi har återvinning på kan detta material användas i andra reaktorer och det tar då ner halveringstiden drastiskt. Nya kärnkraftverk kommer inte att köras på Uran utan på annat bränsle.