30 januari, 2012

Diva lanserar två uppdaterade modeller

Nu kommer två uppdaterade modeller från Diva. Det är nya Diva 38.2 och en förnyad 35-fotare. Den nya modellen 38.2 får ett högre skrov än föregångaren viket ger en helt ny volym inombords med förbättrade funktioner. Exteriört märks också en ny relingslistskonstruktion som ger ett smäckrare intryck trots lite större bredd. I aktern planeras en fällbar badplattform. Diva 38.2 går att välja i två olika versioner Classic eller Elegance. Olika design på ruff ventiler och relingslister ger båten helt olika karaktärer. Elegance versionen följs upp invändigt med stramare form på snickerier.

Förpiken har ny planlösning med större koj och möjlighet för två att ligga med kudden mot ”sänggaveln”. En skjutdörr mellan salong och förpik, ett arv efter gamla Diva 39 som kom 1982, ger betydligt bättre tillgänglighet och smidighet vid användandet av förpiken.

Salongen har kvar de uppskattade och praktiska mjuka formerna. Soffan får en ny utformning och blir större. Bordet får en fällklaff mot två fåtöljer alternativt en liten soffa på babordssidan. Det gör att 6 personer bekvämt kan samsas runt bordet. Också sittkomforten förbättras tack vare måttjusteringar. Navigationsplatsen får en Diva 35 lösning som tar mindre plats och ger möjlighet till en mer funktionell planlösning.

I pentryt finns mer stuvmöjligheten med större skåp. Arbetsmiljön förbättras markant, ingen kan längre skylla på att man inte står rak i pentryt. Exklusiva bänkskivor i corean material. Bättre arbetsytor tack vare skiva på spisen och lock över diskhoarna. WC blir klart rymligare, mer höjd och med separat dusch.

Den unika kapenshytten från 38:an med generös dubbelkoj finns kvar men blir ännu komfortablare tack vare bättre höjder och mer volym. Här sover du som hemma, med kudden mot väggen, har full sitthöjd vid huvudändan, får fönster akterut och skylight som nödutgång. Gäst eller barnhytten får komfortablare ovanpåkojer, större stuv och mer volym.

Nya Diva 35.2
Även Fabolas 35-fotare kommer i ett nytt utförande. Här är det frågan om ny design och förfining och förädling av en redan extremt lyckad båt. Vår 35 fotare är båten som sätter de allra hetaste kappseglingsbåtarna på plats på banan och är samtidigt optimerad för enkel och bekväm familjesegling.

Den nya designen på däck framhäver tydligt båtens fartpotential med moderna men rena linjer.

Invändigt har förpiken fått en förändrad planlösning vilket ger större yta för kojerna. I salongen har en justering av bordets placering gjort passagen till förpiken smidigare. Ett nytt bord möjliggör att det kan tas bort med masten på. Pentryt har nya exklusiva bänkskivor och mer stuv.

Den extra hytten bakom wc har fått ett vinklat skott mot kaptenshytten som gör att två personer kan sova i bottenkojen. Överkojen är av sjökojstyp och går att fästa i ett inre läge som gör den till ett effektivt stuvfack. Passagen in till hytten ha förbättrats markant.

Kaptenshytten har en inbjudande dubbelkoj, många skåp och garderober och inte minst en bekväm läsfåtölj att dra sig undan till med en god bok.

Nya Diva 35.2 är en förfinad cruiser som bjuder sina ägare komfort, hanterbarhet och seglingsegenskaper utöver det vanliga.

Info: www.bavariasverige.se

Kommentarer

MeaDiva 09:06:33 2012-01-31

Vi bygger en Diva 38.2, vill ni följa bygget gå till
www.meadiva.se
/Tobias

Mats.E 22:06:10 2012-02-15

Har alltid gillat Divornas kombination av klassiskt och innovativt. Frågan är hur de nya formerna fungerar.
Ser ändå ut att bli modernare med bibehållen särart.