27 januari, 2012

Premiär i Göteborg: Askeladden P80 Weekend

På Båtmässan i Göteborg, som öppnar nästa lördag, är det världspremiär för en ny båt från norska Askeladden. Det är Askeladden P80 Weekend som då får möta båtmässans besökare. Det här är en helt nyutvecklad storasyster till kabinbåten P66 Weekend. Båten är på 8,0×2,90 m och lämplig för både utombordare på 150–250 hk och inombordare, beroende på kundens önskemål.

Kabinbåtar med utombordsmotor är ett smart och hett koncept som passar dagens båtköpare. Båtarna har relativt gott om plats ombord är kul att köra. Det är praktiskt med en kupé, om gör att det bara är att kasta loss från bryggan och dra iväg ut på sjön.

Askeladden P80 Weekend har full ståhöjd i kabinen och sittplatser för fem personer i färdriktningen. Sittplatserna kan snabbt göras om till liggplatser och båten har totalt sex kojer. Ombord finns även pentry med kök, vask och kylskåp. Vid förarplats finns plats för en 10” kartplotter.

Skrovet är designat med en tunnel för bogpropeller som standard. För den som vill fiska finns det även plats för vinschar i för och akter.

Båten är helt felxibel vad gäller motorval. Antingen inombordare eller utombordare på 150–250 hk, vilket ger en toppfart på 35 knop. Dieselversionen med 220 hk och drev har också en toppfart på 35 knop.

Askeladden understryker att deras P-serie är byggd för nordiska förhållanden och därmed betydligt starkare än båtar från europeiska konkurrenter. De har en annan typ av glas i rutorna, för att minska reflexer, extra skrovförstyvningar och kraftiga förtöjningspunkter.

Tekniska specifikationer:
Designkategori: C
Längd: 8,00 m
Bredd: 2,90 m
Vikt: 2 200 kg
Personer: 8
Bränsletank: 230 liter
Vattentank: 78 liter
Hålltank: 40 liter
Info: www.askeladden.no