24 januari, 2012

Uddevalla framtidens marinastad för egen temadag på Båtmässan

Under Båtmässan i Göteborg blir det bland annat information om hamnar på Västkusten. Fredagen 10 februari har Promarina samlat det bästa av Uddevalla nu och i framtiden i sin monter, C01:42.

Promarina har sedan 2011 underledning av hamnkapten Jerry Fors hand om driften av Uddevallas gästhamn och marinor. Mässan besökare kommer att få möjlighet att lära känna vad som Promarina beskriver som Bohuskustens blivande nav på ett nytt sätt.

Centralt belägen längst inne i Byfjorden vid Södra Kajen ligger Uddevallas gästhamn. Från ett lugnt läge i den inre skärgården har du den perfekta utgångspunkten för turer i hjärtat av Bohusläns skärgård. Behöver du proviantera är du inom bekvämt gångavstånd från centrumhandeln som kan erbjuda allt du behöver av service och shoppingmöjligheter.

Uddevalla kan erbjuda det mesta av storstaden kombinerat med närkontakten till skärgården. Västkustens pulserande hjärta ligger i Uddevalla.

– Det bästa med hamnen är att man kommer direkt in till city där det är gångavstånd till allting, dessutom via en vacker fjord. Jag har bott i Uddevalla i 35 år och började som hamnkapten då Promarina tog över hamnen 2011. Det är ett jättekul och härligt jobb eftersom jag älskar att träffa människor och att driva projekt, gärna nystartade som man kan vara med att ro i hamn. Och det är roligt att kommunen välkomnar en privat aktör att driva hamnen. Staden har många visioner, bland annat finns planer på att utveckla hamnområdet med en ny gästhamn och bostäder, säger Jerry Fors.