22 december, 2011

Stöd Briggen Tre Kronor

Briggen Tre Kronor behöver allt stöd den kan få, inte minst ekonomiskt. För att klara av framtiden med fartyget ska en emission genomföras för att ge fartyget bättre resurser. Bolaget Centrecourt AB har ett uppdrag att hjälpa Briggen Tre Kronor och har därför tagit fram ett prospekt.

”Hållbara Hav” är ett seriöst och viktigt projekt för att ytterligare sätta fokus på att rädda Östersjön från att bli ett dött innanhav.

Så här står det bland annat i prospektet om Briggen Tre Kronor:

Briggen Tre Kronor arbetar med Östersjöregionens hållbarhetsfrågor. Fokus ligger på att rädda Östersjön, där Briggen Tre Kronor under 2012 – 2014 driver projektet Hållbara Hav i samarbete med ett stort antal partners. I arbetet ingår att tillsammans med briggens Gudmor Kronprinsessan Victoria, näringslivet, universitet och högskolor det offentliga och olika intresseorganisationer inom Östersjöregionen göra konkreta insatser för att skapa ett friskt Östersjön.

Insatser för att rädda Östersjön
Det görs kvalificerade insatser från många aktörer – allt från grundläggande forskning till utprovning av olika teknik för att hitta lösningar. Briggen har etablerat kontakter och samarbeten med många av dessa aktörer som Miljödepartementet, Svenska Institutet, SIDA:s Östersjöenhet, Stockholms Universitet, WWF, Baltic Sea Action Group, SNF, Håll Sverige Rent, KIMO, Forum Östersjön, Svenskt Näringsliv, Helcom och ambassader runt Östersjön.

Briggen Tre Kronor kan göra skillnad
I arbetet med projektet Hållbara Hav har flera viktiga instanser pekat på behovet av integration mellan de aktörer som var för sig bedriver verksamheter för att rädda Östersjön. Briggen Tre Kronor och ”Hållbara Hav” har här tagit ett uppskattat initiativ för att öka samarbetet mellan olika aktörer och påverka beslutsfattare så att åtgärder kommer till stånd. Briggen Tre Kronor kan också på ett effektivt sätt kommunicera resultat och vad som görs framåt.

Ett tvärvetenskapligt initiativ
Briggen Tre Kronor stimulerar de insatser som görs genom att engagera personer och organisationer inom andra kunskapsområden än sådana som är direkt naturvetenskapliga/miljöanknutna för att delta i arbetet med att rädda Östersjön. Sådana kunskapsområden är bl.a. de företagsekonomiska, nationalekonomiska, samhällsvetenskapliga och kulturella områdena.

Håkan Wirtén, generalsekreterare WWF:
..”nu krävs det att vi arbetar integrerat, övergripande och tillsammans…” ” vi kan inte fatta beslut än här, än där, vi måste upp på högsta nivå och arbeta integrerat…”

Info: http://www.briggentrekronor.se/

Här laddar du ner pdf med mer information.