16 december, 2011

Azimut 45 flybridge med högsta kvalitet

Med nya Azimut 45 önskar den italienska premiumproducenten Azimut-Benetti att kapa åt sig de allra mest kvalitetsmedvetna båt- och soldyrkarna. 45-fotaren är bara en av ett tiotal nya modeller från Azimut i höst och vinter.

Italienska Azimut är ett av världens mest aktade namn när det kommer till kvalitet och elegans i detaljlösningar på motorbåtar. I den senaste 45-fotaren med flybridge har de inte sparat på krutet. Med Azimut 45 har företaget använt stora resurser för att skapa den mest komfortabla flybridgebåten i klassen.

Målet har varit att få tillräcklig innervolym och smarta lösningar för att upp till tio personer ska kunna njuta av bålivet på flybridgen samtidigt. Det är ingen enkel uppgift, men italienarna har kommit en bra bit på väg.

På flybridgen kan kunden välja mellan en L- eller en C-formad sittgrupp, som är utgångspunkt för olika lösningar. Det stora bordet är matplats för alla och när måltiden är över förvandlas det 12 kvm stora utrymmet till en rejäl solsäng.

Förarplatsen på flybridge är inte alltid fulländad på båtar i den här storleken, med några få undantag. Azimut har även här satt komfort i centrum. I Azimut 45 kan föraren även kommunicera med personer i salongen genom en lucka i taket. Azimuts designer har även klarat att spara 25 procent av vikten på flybridge i förhållande till liknande modeller, vilket säkert märks på sjöegenskaperna.

För designen står Stefano Reghini och Carlo Galeazzi. Salongen har en låg, lounge-liknande sittgrupp, en hög förarplats med god sikt runt om båten och pentry med plats för diskmaskin, mikro, 165 liters kylskåpt och 730 liters stuvfack för porslin m m.

Azimut 45 kommer i två versioner med två respektive tre kabiner. Som standard levereras den med 2 x 480 hk Cummins dieselmotorer med axlar. Det ger den 13 ton tunga båten en toppfart på 32 knop och en marschfart på cirka 26 knop.

Tekniska specifikationer
Längd ö a: 13,78 m
Bredd: 4,38 m
Vikt torr: 13,5 t
Kabiner: 2 eller 3
Kojer: 6 + 2
Personer: 12
CE: B
Bränsletankar: 1300 liter
Motor: 2 x Cummins QSB 5,9l 480 hk
Toppfart: 32 kn
Pris: 5 500 000 NOK

Info: www.italmarin.no