6 december, 2011

Nytt båtmärke från Nimbus skapare

Skaparna av Nimbus, bröderna Hans och Lars Wiklund, drog sig tillbaka sedan de hade sålt sitt livsverk. Men frånvaron blev inte långvarig och de båtkunniga bröderna hade svårt att motstå båtbranschen. Nu är de tillbaka i betydligt mindre skala med en serie båtar under namnet Epoca Yachts.

Under Hans och Lars Wiklunds ledning blev Nimbus ett av Europas ledande och Sveriges starkaste varumärke bland alla motorbåtar. Bröderna tog fram en rad framgångsrika båtmodeller, där Nimbus 320 Coupé var den mest framgångsrika och i många år Europas mest sålda kabinbåt i sin storleksklass.

Avsikten med Epoca Yachts var från början att skapa en båt som passade brödernas egna behov och idéer.

– Tanken med Epoca Yachts var att göra en båt som vi själva ville ha. Men så blev det lite mer omfattande vi gjorde ett industriellt projekt av det, säger Lars Wiklund.

Nu är samtliga verktyg till två eller tre modeller klara. För båtarnas design står far och son Ocke och Ted Mannerfeldt, som även designar flera andra motorbåtsmodeller med stor framgång.

Den båt som syns på bilderna här intill har typiska linjer från Mannerfeldt, men är även typiskt praktisk och gångbar på den skandinaviska marknaden. Det är dock inte alls aktuellt med någon större produktion av Epoca Yachts.

Hur produktionen av den nya båtserien ska skötas är inte klart än. Eventuellt blir det bröderna själva som sköter den, alternativt läggs hela projektet ut på en underleverantör.

– Det är kul att visa att det går att göra något som marknaden vill ha. Vi ska dock inte vara med på några båtmässor eller bedriva någon större försäljning. Till en början har vi sålt mellan fem och tio båtar, säger Lars Wiklund.

Info: www.epocayachts.se

Kommentarer

Fredrik 21:09:06 2011-12-06

Snälla tomten, jag önskar mig en sån här!

Martin 22:05:45 2011-12-06

Mycket idéer från Marino men i ätt bättre format.
För mig är det 100 % skillnad mellan 5 och 10.

Göran 22:10:52 2011-12-06

Martin,
Du är betydligt bättre på att räkna än att stava.
Heter den Marino APC?
Är det inte så utvecklingen framskrider?