5 december, 2011

Galeon bygger 38-fotare med flybridge

Båtdesignern Tony Castro Naval Architects har tillsammans med engelska Yacht Designers of Hamble tagit fram ett nytt projekt för polska Galeon Yachts. Castro har tidigare ritat ett antal båtar till Galeon och fortsätter i samma moderna stil även med den här båten.

Galeon 380 Fly beskrivs av varvet som den tredje generationens Galeon. Modellen är en efterföljare till den lite större Galeon 390 Fly, men linjeföringen är i huvudsak hämtad från den större modellen 420 Fly.

Båtens sportiga och dynamiska siluett fångar blicken tack vare stora sidofönster, aggressiva linjer och en väl tilltagen flybridge. Sittplatserna vid förarplatsen är justerbara och akterut på flybridge kan sittgruppen enkelt förvandlas till en stor solbädd. Salongen är väl skyddad med inbyggda dörrar.

Ett viktigt fokus i arbetet med att ta fram den nya modellen har varit att få en ljus och välkomnande inre miljö. Båten finns i olika versioner med två respektive tre kabiner och kan förses med raka axlar eller Z-drive system.

Tekniska specifikationer
Längd skrov: 11,70 m
Längd ö a: 11,99 m
Bredd: 3,66 m
Djupgående max: 0,81 m
Personer: 10
Kategori: B

Info: www.tonycastroyachts.com

Kommentarer

Göran 21:37:35 2011-12-05

Modernt?
Men det ser väl ändå bedrövlig ut?
Modernt kan fortfarande var stilrent och vackert!