28 november, 2011

Berntsson Sailing Team vann VM-brons

Berntsson Sailing Team vann VM-brons och slutade tvåa i Monsoon Cup. Monsoon Cup i Malaysia, som är finalseglingen i World Match Racing Tour, avslutades söndagen den 27 november. Därmed avgjordes vilka som skulle ta VM medaljerna. Inför finalen låg BST på sjunde plats, men det var oerhört jämnt mellan topplagen och det fanns goda möjligheter att avancera i resultatlistan.

Berntsson Sailing Team representerades under finalseglingarna av Johnie Berntsson, Olof Lundgren, Nils Bjerkås, Magnus Lundberg och Anders Dahlsjö.

Teamet presterade på topp i Malaysia och lyckades ta sig hela vägen genom round robin, kvartsfinal och semifinal fram till finalen. Alla topplagen var på plats och det blev många tuffa matcher på vägen.

Semifinalen mot legenden Peter Gilmour blev en riktig rysare som avgjordes först efter fem matcher. I finalen ställdes BST mot Ian Williams, som redan efter kvartsfinalen blev klar World Matchracing Tour-vinnare genom att slå ut Fransesco Bruni.

Williams med besättning seglade oerhört starkt och bevisade att de var värdiga VM-guldmedaljörer då de i finalen lyckades besegra BST med 3-1.

– Det hade varit fantastisk roligt att vinna finalen, men vi är ändå oerhört nöjda med vårt resultat och vår seglingsinsats i Malaysia, säger en stolt Nils Bjerkås.

Under året har teamet utvecklats oerhört mycket och de har avslutat på ett alldeles strålande sätt med andraplatser på World Matchracing Tour-tävlingarna på Bermuda och i Malaysia. Den starka avslutningen medförde att teamet klättrade hela vägen upp till tredjeplats och vann därmed bronsmedalj. – Teamet har gjort en fin slutspurt i VM serien och allt klaffade i vår sista tävling, vilket krävdes för att nå pallplats, säger en mycket nöjd och mörbultad Anders Dahlsjö.

Teamet är fantastiskt nöjda med sin insats under året och slutresultatet på touren och har uppnått 3års målet att vara på prispallen i VM.

– Nu får vi åka hem och smälta detta, planera för nästa säsong och sätta nya mål, avslutar Magnus Lundberg.

Utöver besättningen i denna tävling har teamet under 2011 bestått av Niklas Carlzon, Björn Lundgren, Daniel Wallberg, Oscar Angervall och Johan Barne..

Resultat Monsoon Cup:
1 Ian Williams, Team GAC Pindar
2 Johnie Berntsson, Berntsson Sailing Team
3 Jesper Radich, Adrian Lee & Partners
4 Peter Gilmour, YANMAR Racing
5 William Tiller, Full Metal Jacket Racing
6 Phil Robertson, WAKA Racing Team
7 Björn Hansen, Mekonomen Sailing Team
8 Francesco Bruni, Bruni Racing
9 Torvar Mirsky, The Wave Muscat
10 Mathieu Richard, French M. R. Team
11 Damien Iehl, French M. R. Team
12 Jeremy Koo, Abdullah
Totalresultat World Matchracing Tour:
1. Ian Williams, Team GAC Pindar
2. Francesco Bruni, Bruni Racing
3. Johnie Berntsson, Berntsson Sailing Team
4. Torvar Mirsky, The Wave Muscat
5. Peter Gilmour, YANMAR Racing
6. Jesper Radich, Adrian Lee & Partners
7. Björn Hansen, Mekonomen Sailing Team
8. Phil Robertson, WAKA Racing Team

Foto: Chris Davies, WMRT.