8 november, 2011

Scandinavian Boat Show med flera premiärer

Delta 26 blir en av de mest spännande båtarna som premiärvisas på Scandinavian Boat Show i Stockholm. Mässan öppnas på onsdagen och pågår till och med söndag. Ett 100-tal båtar och en hel del tillbehörsföretag finns med på mässan, som är den största i sitt slag i Norden.

Av de cirka 100 båtarna är omkring var tredje båt en nyhet. Här visas också Sveriges snabbaste offshorebåt.

– Förutom flera världspremiärer, tar vi tempen på båtbranschen. Lotta Ahlvar och Ted Mannerfelt pratar design. Fotograf Oskar Kihlborg berättar och visar bilder från sin ”miljörodd” till Finland och du får se vilka båttrender som gäller för 2012, säger Thomas Sandberg, projektledare för Scandinavian Boat Show

Bland nyheterna på motorbåtsidan visas bland annat Delta 26 och Ari Shuttle 30 Cabin, båda världsnyheter. Andra nyheter är Bavaria 43 Sport, Delphia 1050 Espace, Targa 32 samt ytterligare ett tiotal motorbåtar.

Segelbåtsnyheter som visas är bland annat Malö 37 som har världspremiär, Arcona 410, tre stycken Dufourbåtar, 335, 375 och 405, kroatiska Salona 38, Dehler 41, Hanse 385, Xp 38, Sun Odyssey 379 och 409 med flera.

Fyra mässor – många besökare
En nyhet i år är Winter Show 2011 som visar vintersportprodukter och turistmål för vintersport. Den öppnar den 11 november. Parallellt med båtmässan går också Mitt kök, nordens största publika mässa för alla som älskar mat och dryck samt Allt för hälsan, en inspirations- och kunskapsmässa för alla som bryr sig om sin hälsa. Båda öppnar den 10 november.

– Det blir en härlig helg med båtar, skidor mat och hälsa, säger Thomas Sandberg.

Info: www.scandinavianboatshow.se