7 november, 2011

Premiär i Stockholm för Bavaria Sport 31

Bavaria presenterar den femte modellen i den nya motorbåtsserien designad av BMW Group DesigworksUSA. Den nya modellen får för sin storlek en unik rymd med fyra fullängdskojer och separat L-soffa inombords. Nya finesser ger mervärden.
Vändbar soffa i sittbrunnen ger stor U-soffa och framåtvänd passagerarstol.

Pressrelease:

Vikbart ryggstöd i salongssoffan ger mer plats för samvaro och samtidigt stora kojer. Nya ljusinsläpp ger en ljust inbjudande salong.

Elegant daycruiser och komfortabel bobåt
Bavarias Sport serie är Sveriges mest sålda Sport Cruisers. En stor del av framgången ligger i Bavarias unika kombination av fräck daycruiser och komfortabel bobåt.

Nya Sport 31 är ett bra exempel på hur duktiga formgivare har lyckats skapa en attraktiv exteriör form kombinerat med invändig komfort och elegans.

Med den nya serien har Bavariavarvet och BMW Group DesignworksUSA tagit ytterligare steg för att förfina Sport Cruiser konceptet.

Många motorval
Nu går det att få joystick för enklast möjliga manövrering till samtliga Bavariamotorbåtar med dubbelmontage. Det här gör tilläggningar och manövrering i lågfart till en barnlek.

Vid dubbelmontage finns följande motorval: 2 x Volvo Penta 5,7 GXIE, Mecruiser 2 x 5,0 MPI DTS 260 hk eller 377 MAG DTS 320 hk bensinmotorer. Dubbelmontage diesel är 2 x Volvo Penta D3-220 eller D4-260. 
Nya 31:an kan även levereras med enkelmontage av Volvo Penta D6-330 och 370. Enkelmontaget ger ett lägre pris och lägre servicekostnader för den som vill hålla kostnaderna nere

På sjön vill man vara ute
Komforten i sittbrunnen har högsta prioritet bland båtägare. Den öppna sittbrunnen bjuder på generösa utrymmen med bästa komfort vid färd såväl som i hamn.

Stor U-soffa ger god plats runt bordet. Stor solbädd med ett rejält och lätt åtkomligt stuvutrymme under. 
Ergonomiskt genomarbetad förarplats med allt på rätt plats skänker körglädje.

Bredvid föraren en bekväm passagerarstol som kan vikas fram ur soffan.
Däcksdesignen är sportigt fräck men med funktionen i centrum. Breda och trygga gångbord som är lätt att nå via bra steg ger en känsla av ”walkaround” båt.

Planlösningen i Sport 31 innehåller stor dubbelkoj i stäven, salong midskepps och en akterhytt. Salongsoffan i vinkel kan kompletteras med sittpallar vilket ger plats för många runt det invändiga bordet. I salongen finns också ett rejält pentry om styrbord.

Våtutrymmet, som är hämtat från storasystern Sport 34, är rekordstort för klassen. 
I stäven finns förutom generös dubbelkoj garderob och hyllskåp.

Akter om salongen en stor separat hytt med dubbelsäng. Här finns också en rejäl sittsoffa, garderob, hyllskåp och gott om stuvutrymmen.

Den nya 31:an har genomgått ett avancerat utvecklingsarbete. Erfarna industridesigners ser till att varje detalj är noga genomtänkt och funktionen väl analyserad. Båten, men också tillverkningen, planeras noggrant redan i designprocessen. Detta arbete i kombination med varvets högteknologiska tillverkning gör att Bavaria Sport 31 ger en unik relation mellan pris, komfort och prestanda.

Data:

Längd över allt 10,06 m

Skrov längd 9.61 m

Bredd 3,31 m

Djup 0,73 m

Depl. 5,470 kg

Bränsle 520 l

Vatten 150 l

Höjd i salong ca. 1,90 m

Info: www.bavariasverige.se