7 november, 2011

Premiär för Grand Soleil 39 på storbåtsmässan

På Scandinavian Boat Show i Stockholm, som startar på onsdag, blir det svensk premiär för Grand Soleil 39. Det är en ny båt där design möter innovation. Vid utvecklingen av nya 39:an hade designers och tekniker i uppgift att ta fram en båt som passar skandinaviska förhållanden.

Det visar sig bland annat i ståhöjder, arbetshöjder och storlek på båt. Slutresultatet är en extremt snygg båt med Grand Soleil:s sedvanliga höga kvalitet och finish och dessutom i en perfekt storlek för Svenska vatten.

Båten finns med två eller tre hytter. Grand Soleil 39 har goda innerutrymmen och ett fint slankt skrov som borgar för den prestanda som varvet gjort sig kända för. Grand Soleil byggs mycket sofistikerat t ex har båten en bottenförstärkning i kolfiber för att ta upp laster från rigg och köl.

Varvets design visar sig även på insidan. Rent, fräscht och modernt men samtidigt ombonat och trivsamt är resultatet god design och lång båtbyggarerfarenhet.

Data
Löa 11,82 m
Bredd 3.70 m
Depl 7.000 kg
Köl 2.600 kg
Segel 87,80 kvm
Vatten 260 l
Bränsle 150 l
Motor Volvo Penta 29 hk
Bäddar 6/7

Grand Soleil – Cantiere Del Pardo – varvet ligger i norra Italien och grundades 1973 och tillverkade till en början racingbåtar. Under åren har en mängd olika modeller tillverkats med design från Farr Yacht Design, Botin & Carkeek, Finot och Luca Brenta. Idag byggs fem modeller mellan 39 och 54 fot. Sedan ett år tillbaka ingår Cantiere Del Pardo i Bavaria Group, som även äger Bavaria Yachtbau och Dufour Yachts.

Båten visas i Bavia Yacht:s monter ASD:E

Kommentarer

Ottokar 14:13:31 2011-11-08

Vacker båt!
Skall bli spännande att se "live"