14 september, 2011

Bugatti tar ut svängarna på sjön

Bugatti Veyron är en av bilvärldens häftigaste bilar och på samma sätt som Koenigsegg har den satt nya rekord i både hastighet och starka motorer. Nu har Bugatti, som ägs av biltillverkaren Volkswagen, satt sin W16-motor i en 30-fots båt, enligt den norska tidningen Båtmagasinet. Idéerna finns än så länge bara som skisser och kanske aldrig blir verklighet, men det här är verkligen spännande design.

Bakom designen av Bugattis båt står designern Ben Walsh. Han kallar sin konceptbåt för Bugatti Veyron Sang Bleu Speedboat. Enligt Båtmagasinet skulle båten, om den byggs, tillverkas i aluminium och kolfiber, vilket passar väl in i Bugattis filosofi. Inspiration till designen har bland annat hämtats från filmer som till exempel Star Wars och Flight of the Navigator.
På den ena av bilderna här intill ser man tydligt släktskapet med Bugatti Veyron, som är en av få ”standardbilar” som är god för över 400 km/h. Motorn är en W16 med fyra turboaggregat som utvecklar 1 000 hk. Bränsleförbrukningen vid toppeffekten är lika enorm som kraften i motorn.

Info: www.batmagasinet.no