31 augusti, 2011

Ny regional organisation för Kustbevakningen

Den 1 oktober 2011 inför Kustbevakningen en ny regional organisation för ledning av myndighetens operativa verksamhet. Den nya organisationen innebär att fyra regionala ledningar blir två. Idag 31 augusti lägger lägger Kustbevakningen ned sin verksamhet vid edningscentralen i Karlskrona.

Den 1 september flyttar ledningscentralen vid regionledning Syd i Karlskrona till Kustbevakningens regionledning i Göteborg, Käringberget. Regionledning Syd i Karlskrona avvecklas helt den 30 september 2011, när de två tidigare regionledningarna syd och väst tillsammans bildar den gemensamma regionledning Sydväst.

Den 5 september 2011 flyttar ledningscentralen vid regionledning Ost, i Stockholm, Nacka Strand, temporärt till regionledningen i Härnösand (nuvarande regionledning Nord). Den 26 september återgår ledningscentralen till sin ordinarie lokalisering i Stockholm, Nacka Strand. Alla ordinarie kontaktvägar kommer att fungera även under den tillfälliga omstationeringen. Den sista september avvecklas regionledning Nord i Härnösand och den nya gemensamma regionledning Nordost tar över från den första oktober.

Två regionala ledningar från första oktober
Då de bägge regionledningarna i Härnösand och Karlskrona avvecklas kommer Kustbevakningens regionala organisation från och med den första oktober att bestå av två regionledningar – regionledning Nordost i Stockholm och regionledning Sydväst i Göteborg.

Samverkanskontor
Till regionledningarna hör var sitt samverkanskontor, med handläggare för regional samverkan. De placeras i Härnösand respektive i Karlskrona. I avvaktan på att befattningarna vid samverkanskontoren blir tillsatta ombeds samverkande myndigheter och organisationer att tills vidare bibehålla nuvarande regionala kontakter i Kustbevakningen intill dess besked lämnas om nya namn och kontaktuppgifter.

Foto: Kustbevakningen.