2 augusti, 2011

Premiär för nya Fairline Targa 38 GRAN TURISMO

På årets båtmässa i Southampton blir det världspremiär för en ny version av Fairlines 38-fotare. Fairline Boats, som nyligen bytte ägare, presenterar Targa 38 GRAN TURISMO med en hardtop med elmanövrerat canvastak, en lösning som blir allt vanligare hos många motorbåtsbyggare. Båten förses också med Volvo Pentas nya D6-motorer, som har haft världspremiär i sommar men inte börjat levereras än till något varv som Båtliv känner till. PSP Southampton Boat Show är öppen 16 – 25 september.

Nya Fairline 38GT blir en snabb båt tack vare att den utrustas med två stycken av Volvo Pentas senaste motormodell: nya D6-400 motorer. De ska ge båten en toppfart på hela 45 knop.

Fairline Targa 38 blir dock tillgänglig även med en rad andra motoralternativ. Det är Volvo Penta stern drive från D4-260, D4-300 och D6-370 i både modellerna Open och GT.

Under däck har utrymmena utökats i den här modellen, som har försetts med en bäddbar soffa som kan förvandlas till en tredje bädd i den aktre gästkabinen. Detta efter önskemål från varvets kunder.

Fairlines eget designteam har uppgraderat alla utrymmen ombord, även salongen och ägarens kabin. I pentryt har ytorna försetts med Avonite.

För att ytterligare understryka att detta är 2012 års Targa 38 har båten fått nya inbyggda skrovventiler.

Sedan Targa 38 lanserades 2006 har det varit en av Fairlines bästsäljande modeller. 2007 vann modellen “European Powerboat of the Year” i klassen 30-40 fot i konkurrens med båtar från tio länder i Europa.

För detaljer se varvets hemsida: www.fairline.com