11 juli, 2011

Skeppet HMS Bounty besöker Stockholm

Det världsberömda segelfartyget HMS Bounty kommer till Stockholm, Skeppsbron 107, som en del av en Europaturné. HMS Bounty är ett av världens mest berömda segelfartyg. Hon är känd för det sägenomspunna myteriet som ägde rum ombord på fartyget utanför Tahiti 1789.

Historien har överlevt genom nuvarande Bounty, som är en replik av 1700-talsskeppet. Fartyget byggdes 1962 för att medverka i filmen ”Myteriet på Bounty” med Marlon Brando.

Nu kommer detta segelfartyg till Stockholm där turer på däck erbjuds och där besökarna kan lära sig mer om historien om Bounty och segelfartyg från en förlorad och romantiserad tid i den maritimahistorien.

Sedan sin filmdebut i ”Myteriet på Bounty” har skeppet medverkat i flera filmer och dokumentärer, bland annat som Edinburgh Trader i ”Pirates of the Caribbean-filmen ”Död mans kista” med Johnny Depp.

HMS Bounty anländer till Stockholm på Skeppsbron 107. Fartyget anländer torsdagen den 14 juli och stannar till tisdag kväll den 19 juli. Under sin vistelse kommer hon att vara öppen för turer på däck mellan den 15 och 19 juli kl. 11-18.

Pris för att gå ombord på skeppet är 65 kronor för vuxna och 35 kronor för barn. Barn under fem år går gratis. Samtliga intäkter går till fortsatt stöd av fartyget.

Info: www.tallshipbounty.org